XV Festival Música a les vinyes

XIV Festival Música a les vinyes

A l’estiu, els dies 23 i 30 de juliol, Subirats acollirà la XIV edició del Festival de Música a les Vinyes, un festival que, any rere any, ofereix concerts de gran qualitat artística.

Enguany, la programació del Festival de Música a les Vinyes arriba amb dues propostes singulars amb formacions de luxe.

Per una banda, el dissabte, 23 de juliol, pujaran a l’escenari, tres dels millors músics de jazz del moment: Marc Miralta, bateria; Marco Mezquida, piano; Martín Leiton, contrabaix. Tots tres coincideixen en una mateixa actuació amb un repertori respectuós amb l’esperit jazzístic anomenat Pluja d’estels.

L’altre concert, serà el dissabte, 30 de juliol, on Ignasi Terraza, potser el pianista més internacional de Catalunya, estarà acompanyat de la guitarra i veu de Thaïs Morell i els músics: Horancio Fumero, contrabaix; Esteve Pi, bateria i Gabriel Amargant, saxo i clarinet. Tos junts combinaran el jazz amb la bossa nova. L’espectacle que interpretaran s’anomena Bossa nova a les vinyes.

En dos caps de setmana consecutius, en el poble medieval de Torre – Ramona, teniu una cita amb la música. Les nits d’estiu a Subirats no us deixaran indiferents, trobareu propostes musicals difícil de veure a casa nostra i gaudireu d’un entorn únic, envoltats de vinya.

Enguany, dos concerts únics que de ben segur ompliran el Festival de Música a les vinyes de bona música i sentiments.

Benvinguts a casa nostra, que comenci l’espectacle!

Història del festival

El Festival de Música a les vinyes és un esdeveniment cultural i artístic amb un llarg recorregut al nostre municipi. Per l’escenari de Torre-Ramona han pujat artistes de primer nivell; Maria del Mar Bonet, Bert van den Brink, Enrico Pieranunzi, Josemi Carmona, entre d’altres. Sempre amb l’objectiu en l’horitzó de premiar a l’espectador amb una programació de músics de qualitat.

El primer festival va tenir lloc a Subirats, l’any 2003, i des de les hores, s’ha celebrat cada mes de juliol. Són tretze les edicions complertes i aquest any es realitzarà una més. Any rere any, el Festival de Música a les vinyes porta al Penedès, un cartell de músics de gran qualitat i posiciona el municipi dins del circuit de petits festivals de Catalunya.

El Patronat de Turisme de Subirats organitza el Festival de Música a les vinyes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Subirats, Diputació de Barcelona, Productors de Vi i Cava de Subirats, l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal, la Confraria del Cava de Sant Sadurní d’Anoia i la Família Bori de Fortuny. Tots junts, treballem per situar el Festival de Música a les vinyes, com un dels millors festivals d’estiu de petit format i de referència al Penedès.

El Festival de Música a les Vinyes és un dels festivals d’estiu de petit format de referència al Penedès, un esdeveniment que acull a més de 400 espectadors de diferents parts de Catalunya i alguns de l’estranger. Any rere any, es reuneix un públic fidel, atrets per la singularitat del festival i la màgia d’un dels indrets més bonics i desconeguts del Penedès.

Espai del festival

El poble medieval de Torre-Ramona és, pel seu gran patrimoni arquitectònic i històric, el lloc ideal per celebrar un espectacle d’aquestes dimensions i característiques a Subirats.

Torre-Ramona és un dels nuclis històrics més desconeguts de Catalunya, i alhora, un autèntic conjunt monumental amb l’església romànica de Sant Joan Sesrovires, el palau gòtic-renaixentista que dóna nom al nucli i diferents edificis d’origen medieval, així com l’emblemàtica Confraria del Cava de Sant Sadurní d’Anoia.

Els concerts es realitzen davant de la façana del Palau Gralla, imponent edifici del segle XVI, propietat de la família Bori de Fortuny, col·laboradors, des dels inicis amb el festival i grans amants de la bona música.

Activitats complementàries

Una de les singularitats del Festival Música a les vinyes, són les activitats complementàries. Després de l’actuació, al bell mig de Torre-Ramona, davant de la Confraria del Cava de Sant Sadurní, s’ofereix el tradicional maridatge “Música a les vinyes” que consisteix en degustacions de cava de tots els cellers de Subirats, maridats amb préssec d’Ordal i acompanyats amb coca de forner del Forn de Lavern.

Els concerts: 23 i 30 de Juliol 2016

1r concert – Dissabte 23 de juliol de 2016

Espectacle: PLUJA D’ESTELS

Un concert exclusiu d’un trio de jazz rítmic i melòdic amb molts matisos i registres. El polivalent i refinat bateria català Marc Miralta, el prestigiós contrabaixista canari, Martín Leiton i el virtuós pianista menorquí, Marco Mezquida, ens presentaran un repertori amb composicions pròpies i versions estàndards amb una sonoritat clàssica i actual.

Aquests músics extraordinaris que dominen l’art de la improvisació, es reuniran per compartir una nit inoblidable sota les estrelles de Subirats.

2n concert – Dissabte 30 de juliol de 2016

Espectacle: BOSSA NOVA A LES VINYES

Aquest concert es un homenatge a Vinicius de Moraes, diplomàtic, poeta i compositor. Vinicius de Moraes ha estat juntament amb Tom Jobin i Joao Gilberto l’impulsor d’un nou gènere musical que avui tot el món coneix com la bossa nova.

La guitarrista brasilera Thaïs Morell, ens seduirà amb l’accent tropical de la seva meravellosa veu, que el trio de Ignasi Terraza vestirà de jazz amb el swing del seu piano, al costat del mestre del contrabaix Horacio Fumero, del ritme de bateria d’Esteve Pi i la col·laboració especial de Gabriel Amargant al saxo i clarinet. Un espectacle que ens transportarà de les platges de Ipanema a les vinyes de Subirats, tota una delícia per una nit d’estiu.