Viu la Verema a Subirats, Capital de la Vinya

29 ag. Viu la Verema a Subirats, Capital de la Vinya

Fotografiant el cava a la vinya

Ja s’ha iniciat la Verema i amb la collita del raïm una de les èpoques de l’any més interessants per fer Enoturisme al Penedès, tot relacionant el paisatge i el territori amb l’activitat humana. Subirats, Capital de la Vinya, és el municipi amb més superfície dedicada al conreu del raïm per a la producció de vi i cava, per tant és el millor espai per viure l’experiència de la Verema. Les diverses caves i cellers familiars de Subirats són al màxim d’activitat en una carrera contrarrellotge dels elaboradors per tal de collir les varietats en el seu punt òptim de maduració, arribant al moment culminant en el cicle que cada any viuen els viticultors. Coincidint amb la Verema, durant tot el setembre i bona part del mes d’octubre, a Subirats s’han preparat tota una sèrie d’activitats per tal de poder seguir en primera persona aquest procés. Sota el títol “Viu la Verema a Subirats, Capital de la Vinya” us convidem a participar d’aquesta experiència.

Vinyes entorn de l'Estació Vitivinícola de Lavern

Així doncs cada dissabte des de l’Estació Vitivinícola de Lavern (Subirats) situada a l’Estació de tren de rodalies de Lavern-Subirats, es farà per primer cop el seguiment de la collita en bicicleta des de la vinya fins al celler amb un guia i tast de vi i cava inclòs. Durant tots els caps de setmana d’aquests dos mesos hi haurà l’oportunitat de fer la Verema a l’Antiga, collint manualment i trepitjant el raïm com els nostres avis amb els peus, i emportar-nos una ampolla amb el most que hem produït. Una altra activitat ben original és el tast de fins a 25 varietats de raïm de la verema i també el tast de most que s’oferirà en acabar les visites a les caves i cellers. Les Rutes Vitivinícoles de Subirats, 34 Km dividits en 9 rutes perfectament senyalitzades amb plafons informatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia, són disponibles tot l’any però ara més que mai són un recorregut immillorable per participar de l’activitat frenètica a les vinyes.

Altres espais a Subirats d’interès cultural també dedicaran un tractament especial a la Verema. El 19 de setembre la Ruta “Última Defensa de Barcelona”, que recorre els escenaris a Subirats de la darrera batalla de la Guerra Civil abans de la presa de Barcelona, ens introduirà a la vida rural durant la Guerra. També el Museu d’Esperanto de Subirats exhibirà els caps de setmana la seva col.lecció completa d’ampolles de cava commemoratives de diferents congressos esperantistes d’arreu del món i al Castell de Subirats s’explicarà abastament la relació dels rectors de la parròquia amb els pagesos i els seus conreus al llarg dels 1.000 anys d’història del monument en la visita guiada diària que es realitza de dilluns a dissabte.

Subirats Capital de la Vinya

A continuació i als enllços anteriors teniu detallades les activitats turístiques que es realitzen especialment per la verema, així com visites d’enoturisme que podeu realitzar a Subirats. Tanmateix recordeu que teniu a la vostra disposició totes les caves i cellers, així com els restaurants i allotjaments, de Subirats per fer memorable la vostre experiència a la Verema:

Viu la Verema a Subirats Capital de la Vinya 2010: Biking Verema
Viu la Verema a Subirats Capital de la Vinya 2010: Verema a l’Antiga
Viu la Verema a Subirats Capital de la Vinya 2010: Descobrir sensacions a la Verema
Viu la Verema a Subirats Capital de la Vinya 2010: Vinya – Col.lecció
Viu la Verema a Subirats Capital de la Vinya 2010: Enoturisme a MAS COMTAL a La Verema