Viu la Verema a Subirats, Capital de la Vinya!

04 Set Viu la Verema a Subirats, Capital de la Vinya!

Vinyes mirant el Castell de Subirats

S’ha iniciat la verema al Penedès i amb la collita del raïm comença una de les èpoques de l’any més interessants per fer Enoturisme, tot relacionant el paisatge i el territori amb l’activitat humana. Subirats, Capital de la Vinya, és el municipi amb més superfície dedicada al conreu del raïm per a la producció de vi i cava, per tant és el millor espai per viure l’experiència de la verema. Les diverses caves i cellers familiars de Subirats són al màxim d’activitat en una carrera contrarellotge dels elaboradors per tal de collir les diverses varietats en el seu punt òptim de maduració, arribant al moment culminant en el cicle que anualment viuen els viticultors. Coincidint amb la verema, durant tot el setembre i fins a mitjans del mes d’octubre, a Subirats s’ha preparat tota una sèrie d’activitats per tal de poder seguir en primera persona aquest procés.

Benvinguda internacional a Subirats Capital de la Vinya

El divendres 7 de setembre hi haurà la possibilitat de tastar la nova anyada d’Albet i Noya, el diumenge 9 de setembre tast de raïm directament del cep i un esmorzar a les vinyes amb Eudald Massana Noya, el 16 de setembre verema a l’antiga amb una ruta a peu amb Vicicling. El 6 d’octubre es pot visitar Caves Llopart i fer una degustació dels mostos de la verema. Cava Guilera us ofereix el tast de fins a 25 varietats de raïm durant tota la Verema juntament amb la projecció del documental “Cavasfera, Una vida entre vinyes del Penedès”. Cada dissabte continuen des de l’Estació Vitivinícola de Lavern, situada a l’Estació de tren de rodalies de Lavern-Subirats, les rutes guiades en bicicleta des de la vinya fins al celler amb un guia i tast de vi i cava inclòs, amb Bicing Penedès, però ara també hi haurà la modalitat de realitzar el recorregut a mida i en altres dates fent el seguiment de la collita, maridant l’experiència amb un menú gastronòmic a restaurants de Subirats. El passeig entre vinyes i el bosc també és podrà gaudir en carruatge de cavalls o en quad paisatgístic. Durant tots els caps de setmana d’aquests dos mesos hi haurà l’oportunitat de fer la verema a l’antiga, collint manualment i trepitjant el raïm com els nostres avis amb els peus, i emportar-nos una ampolla amb el most que hem produït. Una altra activitat ben original és el tast de fins a 25 varietats de raïm de la verema i també el tast de most que s’oferirà en acabar les visites a les caves i cellers. Les Rutes Vitivinícoles de Subirats, 34 Km dividits en 9 rutes perfectament senyalitzades amb plafons informatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia, són disponibles tot l’any però ara més que mai són un recorregut immillorable per participar de l’activitat frenètica a les vinyes.

Altres espais a Subirats d’interès cultural també dedicaran un tractament especial a la verema. El 16 de setembre la Ruta “Última Defensa de Barcelona”, que recorre els escenaris a Subirats de la darrera batalla de la Guerra Civil abans de la presa de Barcelona, ens introduirà a la vida al camp durant la Guerra i el Museu d’Esperanto de Subirats exhibirà els caps de setmana la seva col.lecció completa d’ampolles de cava commemoratives de diferents congressos esperantistes d’arreu del món. Finalment el Patronat de Turisme de Subirats sortejarà plaques de cava de Subirats Capital de la Vinya mitjançant la consulta de codis QR situats als diferents punts d’interès i establiments turístics de Subirats mitjançant la xarxa social ZasQR, que amaga 1.000 EUR darrera del codi de barres d’un producte que també es poden escanejar amb aquesta aplicació per a smartphones o telèfons mòbils intel.ligents connectats a internet. En una iniciativa innovadora, només caldrà visitar i participar al màxim d’activitats de la verema a Subirats per comprovar si té premi.

Viure la #Verema a #Subirats t premi! #CapitaldelaVinya #zasqr

A continuació us convidem a participar de l’experiència de la verema, tot detallant a continuació la informació de les diverses propostes: