VI Cursa Solidària País del Cava

26 Set VI Cursa Solidària País del Cava

V Cursa Solidària País del Cava al pas d'avituallament de Subirats (23)

El proper 21 d’octubre se celebrarà la VI Cursa Solidària País del Cava, en una edició més solidària que mai. No només recaptarà fons per la Marató de TV3, enguany dirigida a la investigació del càncer, sinó que també recollirà queviures per la Fundació Banc d’Aliments, integrada per les entitats Ressò, Càritas Comarcal, Càritas Sant Sadurní i Càritas Gelida. Els corredors i públic que vulguin participar en aquesta iniciativa hauran de dipositar les seves aportacions als punts de recollida que hi haurà instal·lats al llarg del recorregut: a Vilafranca del Penedès, La Granada, Avinyonet del Penedès, Subirats i Sant Sadurní d’Anoia. A les persones que portin algun aliment se’ls obsequiarà amb un tiquet que podran bescanviar per una copa de cava a l’arribada de la cursa, a Sant Sadurní.

La cursa, s’iniciarà a les 11 del matí des del punt habitual: la rambla Nostra Senyora, on a partir de les 9 del matí es lliuraran els dorsals i xips als participants que encara no els hagin anat a recollir. El recorregut, que anirà de Vilafranca a Sant Sadurní passant per La Granada, Avinyonet i Subirats, s’amplia enguany en 500 metres al traslladar la línia d’arribada al Pla d’en Mestres, un espai més ampli que permetrà als corredors arribar amb més comoditat a la meta. Al llarg de la cursa hi haurà tres punts d’avituallament al pas per La Granada, a l’Hotel-Restaurant Sol i Vi de Subirats, on transcorren 5 dels 13,5 km de la cursa al llarg de la carretera C-243, i a l’arribada. Els corredors disposaran, a més, de serveis d’autobús llançadora de Sant Sadurní a Vilafranca i a l’inrevés, de dutxes i vestidors al Pavelló Municipal de Sant Sadurní, i de massatgistes i fisioteràpia al punt d’arribada. Una altra novetat tècnica de la cursa serà el repartiment de dorsals, els quals es podran recollir dos dies abans, en un punt encara per determinar, amb l’objectiu de dinamitzar la seva entrega.

V Cursa Solidària País del Cava al pas d'avituallament de Subirats (31)

A les 13 hores se celebrarà l’acte de lliurament de premis. Els guanyadors absoluts en categoria masculina i femenina seran guardonats amb el seu pes equivalent en ampolles de cava. Els tres primers classificats de cada categoria rebran un trofeu, i també hi haurà un premi especial pel corredor més gran i pel més jove. Aquest any s’espera un nou rècord de participació, arribant als 2.500 corredors i superant els 13.600 euros recaptats en l’anterior edició. Les inscripcions ja es poden fer online a topticket.cat i a la pàgina web www.obrasocialcaixapenedes.com fins el 16 d’octubre. El preu d’inscripció és de 8 euros, 6 dels quals es destinaran íntegrament a La Marató de TV3.

La Confraria del Cava Sant Sadurní, amb seu a Torre-ramona (Subirats), i Octagon Esedos, amb el patrocini de Caixa Penedès, organitzen la cursa en benefici de La Marató de TV3.

Promoció Rutes Vitivinícoles de Subirats - anversPromoció Rutes Vitivinícoles de Subirats - revers

El Patronat de Turisme de Subirats facilitarà material promocional per a tots els participants per donar a conèixer recursos turístics com les Rutes Vitivinícoles de Subirats, 34 km distribuïts en 9 itineraris paisatgístics de vinya, presseguers, bosc, masies, caves i cellers. Subirats és coneguda com la Capital de la Vinya per ser el municipi, amb una extensió total de 56 km quadrats, amb la superfície més gran de Catalunya dedicada a aquest conreu. La possibilitat de viure la verema a Subirats, El Préssec d’Ordal, i el mercat de proximitat que cada estiu realitzen els mateixos pagesos productors, són altres dels atractius destacats de Subirats.