TV3 dóna la benvinguda a la Primavera des de Subirats

21 Mar TV3 dóna la benvinguda a la Primavera des de Subirats

TV3 dóna la benvinguda a la Primavera des de Subirats (3)

Ja som a la Primavera i ahir Televisió de Catalunya va mostrar-la als seus espectadors des de Subirats. L’espectacular paisatge de presseguers florits, els quals en un parell de mesos ja podran aportar el seu fruit al Mercat del Préssec d’Ordal, va servir de marc incomparable per donar la benvinguda a la nova estació de l’any. L’indret d’on es van fer les connexions en directe per diversos programes com Els Matins, els Telenotícies o El Temps va ser a Can Rossell, on es troba l’Aula de Natura de Subirats, però podeu trobar-ne a practicament tot el municipi de Subirats aquests colors increïbles durant aquest període i la resta d’èpoques de l’any. Precisament aquesta setmana les fotografies que diàriament publiquem a l’àlbum “La Finestra de Subirats, Capital de la Vinya” són dedicades a aquesta vista digna de ser retratada. A continuació us deixem amb els vídeos d’algunes de les diverses aparicions a TV3 que en total sumen aproximadament 20 minuts de difusió per a Subirats i el Penedès en els informatius de màxima audiència a Catalunya. Us esperem per a que vingueu a gaudir-ne d’aquest paisatge vosaltres mateixos!

TV3 – Els matins 20-3-12: Successos, i apunts del temps i del trànsit (primers 5 minuts)

TV3 – Telenotícies Migdia 20-3-12 (Titulars, del minut 14 al 17 i resum)

TV3 – El Temps 20-3-12: A l’espera de les pluges

Flickr – Turisme de Subirats: TV3 dóna la benvinguda a la Primavera des de Subirats

El Mercat del Préssec d’Ordal és organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats).

Presseguer florit de Préssec d'Ordal a Subirats

Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors. L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic del municipi de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives. En aquest periode de recol.lecció també se celebra la Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal, on una vintena de restaurants del Penedès el.laboren plats amb la base d’aquesta fruita dolça de secà maridat amb el vi Dolç les Timbes, elaborat per el celler Albet i Noya especialment per l’ocasió.