Segon concert del XIV Festival de Música a les Vinyes

01 Ago Segon concert del XIV Festival de Música a les Vinyes

El segon concert del Festival de Música a les Vinyes va omplir tot el recinte, davant la façana del Palau Gralla, amb gairebé 500 espectadors que van gaudir de la millor bossa nova gràcies a la unió d’Ignasi Terraza Trio, Gabriel Amargant i Thaïs Morell en un espectacle irrepetible. Els temes d’aquests cinc músics van crear un entorn càlid, amb sons amables per a les oïdes menys entrenades, barrejant samba, bossa nova i jazz.

El concert va començar amb un tema interpretat exclusivament per Ignasi Terraza Trio, que va servir per presentar el seus components: Esteve Pi a la bateria, HoracioFumero al contrabaix i Ignasi Terraza al piano. A partir d’aquí es van incorporar Gabriel Amargant i Thaïs Morell en un espectacle que va combinar cançons de Vinicius de Moraes, desenvolupades amb mestria per tots cinc músics, i altres temes on s’alternaven uns i altres.

La cantant i guitarrista brasilera, Thaïs Morell, va engrescar al públic fent-lo participar activament en el concert, cantant algunes tornades. D’altra banda, Amargant va demostrar que, tot i la seva jovenesa, és un músic polifacètic, dominant amb art tant el saxofon com el clarinet. I, com sempre, l’Ignasi Terraza va guiar el concert, presentant els temes i tocant el piano amb la naturalitat i frescor que el caracteritza, molt ben acompanyat pel carismàtic Horacio Fumero i el trepidant Esteve Pi. El festival va arribar a la fi amb una de les cançons més clàssiques i conegudes de la bossa nova i que va delitar al públic: Garota de Ipanema.

En acabar el concert, els músics van rebre un present ple de simbolisme: cava de Subirats i Préssec d’Ordal, dos productes lligats al territori i al Festival de Música a les Vinyes. Tot seguit, els assistents també van poder gaudir d’aquests fruits de la terra, davant la Confraria del Cava de Sant Sadurní, amb el clàssic maridatge de Cava de Subirats i Préssec d’Ordal. A més, es va oferir coca del Forn de Lavern i un tast de melmelada de raïm, gentilesa de Vinyet.

A banda d’això, cal destacar les activitats complementàries que es van generar al voltant del festival. Primer, la visita guiada al nucli medieval de Torre-ramona, on es va descobrir la història i arquitectura del poble medieval, visitant l’església de Sant Joan Sesrovires, d’estil romànic, el Palau Gralla, gòtic-renaixentista, i acabant a la Confraria del Cava amb un audiovisual i un petit aperitiu amb cava.   Aquesta activitat va tenir un gran èxit de participació cada dia del festival. I, segon, la primera edició del Menú gastronòmic del festival, que oferien els següents restaurants de Subirats: El celler d’Ordal, Sol i Vi, Cal Matías, Cal Xim i Cal Pere del Maset, i que va tenir molt bona acollida. Cal fer també menció a la petita exposició d’art, situada en el mateix carrer d’accés al festival, que arrodonia aquestes vetllades culturals.

L’Ajuntament de Subirats, a través del seu Patronat de Turisme, organitza el Festival de Música a les Vinyes amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Productors de Vi i Cava de Subirats, l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal, la Confraria del Cava Sant Sadurní, la Família Bori De Fortuny i, enguany, amb el patrocini de l’empresa Vilor.