Restauració i empresa

17 Des Restauració i empresa

Caquis d'Ordal

El 10 de desembre passat es va convocar des del Patronat de Turisme de Subirats una reunió amb els restauradors de Subirats. Us deixem aquí les conclusions a les quals vam arribar-hi. Tanmateix recentment el Patronat va participar, mitjançant el seu responsable tècnic i l’Alcalde de Subirats, en un acte organitzat per l’Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf (ADEG) destinat a analitzar la situació de les TIC amb l’emprenedor Dídac Lee i que va ser recollit per Penedès Televisió – Vilafranca Televisió, juntament amb una entrevista al Restaurant de Subirats Cal Matias. Us afegim el vídeo del programa emès a continuació.

Resum reunió restauració Subirats 10-12-09:

  • Cal millorar la senyalització dels establiments turístics, en especial dels restaurants.
  • L’ADSL no arriba a tot el municipi o és insuficient això impossibilita la captació del turisme de negocis com les reunions d’empresa.
  • Cal millorar el manteniment de l’entorn urbà entorn dels restaurants. S’ha de tenir en compte que la taxa municipal que paguen els restaurants és més elevada que la dels veins i s’hauria de reflexar en el servei.
  • Menú de les Rutes Vitivinícoles: Es va explicar la proposta enviada per correu electrònic i tal com està formulada va semblar correcte i es va comentar que ja s’està preparant.
  • Temporada Gastronòmica del Préssec: A més restaurants els agradaria participar-hi. Es necessitaria més informació i uns terminis d’inscripció.
  • Tallers culinaris del Préssec d’Ordal: Es veu amb bons ulls la proposta de fer uns tallers culinaris coincidint amb cada jornada del Mercat del Préssec d’Ordal. Format: Un restaurant diferent cada cap de setmana, 90 minuts, a la sala d’actes del Centre Agrícola.
  • Mostra gastronòmica i de restauració: Sorgeix la proposta de fer una fira dels restaurants de Subirats estil com a les caves però amb protagonisme de la restauració. Es pot fer de forma independent o com a part d’un altre esdeveniment.
  • Jornades de formació: Sorgeix la proposta de fer tallers formatius mensuals d’aplicació turística i també d’interès pels veïns, tant de dins com de fora de Subirats. La idea és compartir coneixement, i especialment aquell que es creu pot ser útil a la resta. Des de Cal Matias s’ofereixen a un seminari d’ornamentació i des del Patronat a un de promoció a internet amb eines del web 2.0.
  • Informació: No hi ha cap problema a rebre informació puntualment d’altres establiments turístics de Subirats, tot al contrari, s’apunta que hi ha un dèficit de coneixement mutu entre el sector.

Economia i empresa: Com estem en l’àmbit de NTIC?
Emès el dijous 10 de desembre de 2009.

Intervenen:
Dídac Lee, emprenedor internacional
– Dolors Salvany, AGE
– Esther Masdeu, Allianz
– Eric Enguita, Artcava
Daniel Garcia Peris, Ajuntament de Subirats i Penedesfera
David Delgado, arquitecte
– Josep Saumell, Tauler Maquinària
– Albert Moreno, Feedback
Entrevista de la setmana a…
– Matías Delgado, Restaurant Cal Matias