Ruta 1. Ruta del Mirador

Sector: Rutes

Aquesta ruta circular té una longitud de 16 quilòmetres i un tram addicional fins al Castell de Subirats de 4 quilòmetres, aquest tram addicional ens permet connectar amb diferents elements patrimonials com el Jaciment Paleontològic, el Jaciment Ibèric del Puig del Cocodril, el Castell de Subirats o el nucli medieval de Torre-ramona i el Riu Anoia.

El nom proposat per aquesta ruta prové de la combinació d’horitzons propers i llunyans i les seves formes, la presència de miradors com el Miravinya La Bardera amb vistes excepcionals a la Plana Central del Penedès o el mirador del Castell de Subirats amb vistes panoràmiques a la Muntanya de Montserrat.

La seva topografia canviant fa que la ruta discorri generalment per una cota elevada respecte del seu entorn, el qual ofereix perspectives àmplies del paisatge penedesenc alternant el bosc amb el paisatge de la vinya i arbres fruiters.

La ruta connecta amb els nuclis de Cal Panxa; Els Casots, Can Rossell, Can Rovira i Cantallops, i els pobles de Sant Pau d’Ordal i Lavern. Des del Castell de Subirats ens permet arribar fins als nuclis de Torre-ramona i el Rebato, des d’on s’accedeix al Riu Anoia.

La ruta connecta al Castell de Subirats amb el PR-C 156 dels Camins del Vi i el Cava, que ens permet passejar per les Muntanyes de la Serra d’Ordal. A Sant Pau d’Ordal es connecta amb amb el PR-C 152 dels Camins del Vi i el Cava i amb la ruta de trekking del Penedès 360º. A Lavern es connecta amb la ruta de la Via Augusta Penedès i la ruta slow Bike del Penedès 360º.

Fitxa tècnica

  • Distància: 16 km
  • Desnivell acumulat: 279 m
  • Nivell de dificultat: Moderat
  • Temps estimat: Bici 2 h – A peu 4 h

Descarrega’t el recorregut
Descarregat la fitxa

Més informació

Estació de tren de Lavern - Subirats


Subirats
18°
Partly Cloudy