Escalada a Subirats

Subirats té molts atractius turístics pels amants de les activitats esportives a l’aire lliure. Les rutes Vitivinícoles i les rutes del vi i el cava són ja molt conegudes i freqüentades per excursionistes que volen gaudir dels paisatges mediterranis de vinya i bosc. A més d’aquests senders i camins, també es poden practicar altres activitats de lleure com l’escalada.

A prop del Castell de Subirats, es troba un cingle calcari on ja fa anys que s’hi practica l’escalada esportiva, gràcies a les vies equipades per, entre d’altres, socis del Grup de Muntanya de Sant Sadurní. Val a dir que, anteriorment (anys seixanta i setanta), alpinistes de la zona van trobar utilitat en aquestes parets per practicar les tècniques d’escalada que utilitzarien en futures ascensions.

Actualment, la zona d’escalada de Subirats és coneguda per les seves vies ideals per a la iniciació en aquest esport: fàcils i no gaire llargues. És un indret on l’aproximació és molt curta i senzilla, fresc a les tardes d’estiu i assolellat als matins hivernals.

Teniu una informació molt completa al següent document, elaborat pel Grup de Muntanya de Sant Sadurní.

 

Ressenyes d’escalada de Subirats

[+] Informació

A més, fa poc va sortir a la venda la nova guia d’escalada Barcelona Hot Rock, la qual dedica un capítol a l’escalada a Subirats. El sector d’escalada del nostre municipi és una paret molt freqüentada per escaladors que s’inicien en aquest esport o que volen passar una jornada tranquil•la escalant amb amics o família. La bona roca calcària i les vistes sobre el Castell de Subirats, converteixen aquest sector en un destí òptim per gaudir d’un esport tan nostrat al Penedès. L’escalada és una activitat d’aventura que sempre ha tingut molts adeptes a la zona penedesenca, ja sigui perquè hi ha molts sectors repartits per la zona o bé perquè és un bon complement pels aficionats als castells o, potser, perquè tenint la serra de Montserrat com a referent és fàcil caure en l’encant d’aquest esport.

Els autors de la guia, Oriol Cañellas i Héctor Granada, han creat un directori de ressenyes, ple d’imatges en color, i informació pràctica per practicar l’escalada esportiva a les zones properes a Barcelona. La guia Barcelona Hot Rock ja està disponible a botigues de muntanya i llibreries especialitzades.

 

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!

Mostra un mapa més gran