Viu la verema a Subirats

Som a la capital de la vinya, oasis de tranquil·litat amb un paisatge espectacular a prop de Barcelona i del mar Mediterrani, en plena zona de vinyes Subirats és el municipi que té més superfície dedicada aquest cultiu.

La verema, amb la collita del raïm, és una de les èpoques de l’any més boniques per fer enoturisme al Penedès. És per això que a Subirats, com a municipi de la comarca amb més superfície dedicada al conreu del raïm per a la producció de vi i cava, els cellers organitzen durant els mesos de setembre i octubre un seguit d’activitats per a descobrir, en primera persona, el procés d’elaboració del vi i el cava.

Verema

Els dimarts i divendres, des de l’estació de tren de Lavern, l’empresa de serveis turístics Bikemotions, inicia recorreguts en bicicleta convencional o elèctrica amb guia i tast de vi i cava inclòs. Des de l’equipament turístic municipal enoBicingPenedès a la vinya fins als cellers! Opció per a dinar en un restaurant local del municipi. [+]

Les Rutes Vitivinícoles de Subirats, 34 km dividits en 3 itineraris circulars,de la Pedra, el Mirador i l’Aigua, perfectament senyalitzades amb plafons informatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia, són disponibles tot l’any. Durant la verema, més que mai, són uns recorreguts immillorables per a participar de l’activitat frenètica a les vinyes. El passeig entre vinyes es pot fer a peu i en bicicleta, i també a cavall. Una activitat en família molt recomanable. L’Hípica Sant Pau ofereix servei de lloguer de cavalls al poble de Sant Pau d’Ordal. [+]

A més, hi ha l’oportunitat de fer la verema a l’antiga, collint i trepitjant el raïm amb els peus! L’empresa de serveis turístics Vinimundus s’encarreguen de tot, fes la teva reserva! [+]

Altres activitats relacionades amb la verema tenen lloc en els cellers i caves del municipi. A Subirats hi trobaràs un total de 23 cellers que durant aquests dos mesos obren casa seva per donar-vos a tastar el primer most i seguir en primera persona el procés d’elaboració, una introducció a la vida de pagès que cap visitant pot deixar de viure si està al Penedès!

En aquesta secció us detallem la informació de les diverses propostes dels nostres elaboradors de vi i cava:

Activitats de verema 2018  – Subirats: Propeament us informarem de les propostes enoturístiques per a conèixer millor els cellers i caves de Subirats i tastar els seus productes.

Totes aquestes propostes que anirem penjant es podran maridar amb un menú gastronòmic en qualsevol dels restaurants del municipi. També es pot fer nit a qualsevol dels allotjaments rural de Subirats i completar així un dia perfecte al Penedès!

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!