Primera guia d’Enoturisme del Penedès

20 Des Primera guia d’Enoturisme del Penedès

La Guia d’Enoturisme del Penedès s’ha presentat aquest dilluns, 19 de desembre, a l’Oficina de Turisme i km.0 de Vilafranca del Penedès. En l’acte han participat; el president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Sergi Vallès, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, el Diputat Adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona i Alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i Lluís Tolosa, autor de la Guia.

L’acte de presentació ha comptat amb una gran l’assistència dels agents del territori;  alcaldes i regidors de la comarca, representants d’altres institucions, cellers, agents d’enoturisme i especialistes del món vitivinícola del Penedès.

Durant la presentació s’han donat detalls de la guia i s’ha posat en valor el potencial del Penedès com a destinació enoturística mundial. La guia és una eina per gaudir del turisme del vi amb més de 500 vins i caves recomanats, i 210 llocs per fer enoturisme al Penedès, entre els quals apareixen el Festival de Música a les vinyes i el Mercat del Préssec d’Ordal.

L’Ajuntament de Subirats, a través del seu  Patronat de Turisme, ha col·laborat en aquesta guia, amb l’objectiu de recolzar els projectes comuns del territori, així com per ser al costat del teixit empresarial del municipi; cellers, restaurants, allotjaments i serveis turístics, i també, com no podia ésser d’una altra manera, per remarcar la feina dels pagesos, viticultors i associacions del nostre món rural, que cada dia donem valor i forma al paisatge, element principal i identitari en el desenvolupament de la nostra destinació i marca turística.