Primer Sopar del Préssec d’Ordal

31 Oct Primer Sopar del Préssec d’Ordal

El President de l'Associació de Productors del Préssec d'Ordal al Sopar del Mercat del Préssec d'Ordal

El passat dissabte 29 d’octubre l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal va celebrar el primer Sopar del Préssec d’Ordal. Va servir per donar per finalitzada la temporada del Préssec d’Ordal amb l’estiu i iniciar el nou període d’aquesta fruita dolça conreada a Subirats. Convocats pel President de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal, Josep Maria Olivella, hi van assistir a la celebració l’Alcalde de Subirats Pere Pons, la Presidenta del Patronat de Turisme de Subirats Maite Catasús i el Vicepresident Pere Guilera. La trobada dels productors va reunir una trentena d’assistents al restaurant Cal Xim de Sant Pau d’Ordal (Subirats) i va servir per passar balanç de l’exitosa darrera edició del Mercat del Préssec d’Ordal i anunciar noves iniciatives de cara a l’any vinent. La Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal encara seguirà unes setmanes més, on es podran tastar plats com el Sorbet de Préssec d’Ordal, postre que va agradar molt en aquest primer sopar de l’associació de productors.

Sorbet de Préssec d'Ordal del restaurant Cal Xim (Subirats)

El Mercat del Préssec d’Ordal, celebrat durant els mesos de juny, juliol i agost a Sant Pau d’Ordal (Subirats) i organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats en col.laboració amb l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal, ha tingut l’edició més mediàtica des de que el 2006 va celebrar-se per primera vegada. La prova és l’increment constant de visitants els quals majoritàriament provenen de l’àrea metropolitana de Barcelona. Tot i així s’ha donat el cas de persones que s’han desplaçat expressament a Subirats per visitar el Mercat del Préssec d’Ordal des de més de 150 Km, concretament turistes de la Costa Brava.

En una enquesta realitzada aquest estiu pel Patronat de Turisme de Subirats als visitants del Mercat del Préssec d’Ordal es dedueix que el perfil majoritari és familiar i que té present l’existència de l’esdeveniment per la premsa i també per internet. Sobretot destaca que fins a cinc ocasions és la freqüencia habitual d’assistència dels compradors més fidels però que també hi ha una gran quantitat de visitants que van descobrir els recursos turístics de Subirats i el Penedès per primer cop amb motiu del Mercat del Préssec d’Ordal.

Aquestes dades han resultat beneficioses pels pagesos productors, els quals venen directament el seu producte al mercat, i els establiments turístics vinculats com caves i restaurants. El motiu d’aquesta difusió és la campanya de promoció realitzada pel Patronat de Turisme de Subirats als mitjans de comunicació i a les xarxes socials d’internet, però sobretot el boca-orella generat per l’oferiment del maridatge de Cava i Préssec d’Ordal a tots els compradors i al Festival de Música a les Vinyes. Tots els enquestats han indicat que recomanarien la visita a Subirats. També cal destacar la promoció de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal al programa Parc a Taula de la Diputació de Barcelona.

De moment, durant unes setmanes més, durarà la 5a Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal, on una vintena de restaurants del Penedès han el.laborat plats amb la base d’aquesta fruita dolça de secà amb denominació d’origen pròpia i conreat gairebé en exclusivitat a Subirats. Aquesta acció es basa en la fusió d’uns plats especials que cuinen una vintena de restaurants del Penedès, a base de Préssec d’Ordal, maridat amb el vi Dolç les Timbes, elaborat per el celler Albet i Noya especialment per aquesta ocasió, i que tindrà premi per a tres parelles consumidores gaudint d’una ruta cultural al Penedès amb una visita al celler Albet i Noya més un lot de tres productes i una caixa de préssecs d’Ordal. Aquest premi es farà mitjançant un sorteig entre les persones que hagin anat a un dels restaurants i hagin degustat el plat estrella amb Préssec d’Ordal.

5a Temporada Gastronòmica del Préssec d'Ordal