Presentació del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivínicola CEPvi

30 juny Presentació del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivínicola CEPvi

IMG_20140627_210505_1

El divendres 27 de juny a les 19:35h es va realitzarà un tast col.loqui a l’estació Vitivinícola de Lavern – Subirats per la presentació del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, CEPvi.

L’Ajuntament de Subirats i l’Associació sense ànim de lucre, CEPvi, han signat un conveni per a la cessió d’ús gratuït d’una sala a l’edifici de l’Estació Vitivinícola de Lavern – Subirats. Aquest nou espai s’utilitzarà com a dependències administratives de l’associació CEPvi a Subirats, i així poder continuar treballant en les activitats pròpies de l’associació, com són: la defensa, la difusió i gestió del paisatge vitivinícola i la seva identitat com a fet cultural i motor econòmic, vinculat a l’enoturisme en l’àmbit de les denominacions d’origen nacionals i internacionals.

El Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, és una associació sense ànim de lucre que, per a assolir aquestes finalitats, desenvolupen activitats com: recerca i realització d’estudis i difusió dels seus resultats; organització i realització del Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola; enoturisme i coordinació de les activitats que se’n derivin; organització de programes o cursos de postgrau o d’especialització; i difusió cultural del paisatge vitivinícola. Tot plegat, mitjançant la sensibilització dels sectors socials, sectorials, institucionals i professionals, així com, establint sinergies amb els agents vinculats amb el paisatge vitivinícola i aportació d’estudis i seguiment en la planificació de les infraestructures i d’altres transformacions del territori.

L’entorn natural, entre vinyes, de l’estació de RENFE de Lavern – Subirats, va ésser l’escenari per la presentació del conveni de col.laboració entre l’Ajuntament de SubiratsCEPvi.

L’acte va estar presidit per l’alcalde de Subirats, Sr. Pere Pons, el president del CEPvi, el Sr. Miquel Vidal, que va presentar el CEPvi: Origen, Justificació. Perfil. Sinergies i Futur.  Després, es va donar pas a la conferencia inaugural: La flor de la vinya i del país, a càrrec del Sr. Jordi Llavina, conegut escriptor, poeta, crític literari i presentador de ràdio i televisió. La cloenda va anar a càrrec del director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

En acabar, el públic assistent, que va omplir la nova sala polivalent, va gaudir d’un tast – col•loqui, amb la col•laboració de Cava Guilera, vins i caves Gerard Jané, i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal.

Tot això, i més a Subirats, Capital de la Vinya!