Portes obertes al jaciment ibèric, el Puig del Cocodril

26 Mai Portes obertes al jaciment ibèric, el Puig del Cocodril

El proper dia 2 de juny l’equip d’excavació del jaciment ibèric el Puig del cocodril, obre les portes per tal de mostrar els resultats trobats fins ara al jaciment. D’aquests, destaca la muralla de dos metres i mig d’alçada conservada dels segles II i III aC.

Es podrà visitar el jaciment a les 10 o a les 12 hores del mati. L’accés permetrà veure  la muralla, una zona de carrer amb dues cases on s’hi pot observar una sitja, i les àmfores trobades. Un viatge en el temps que descobreix un episodi de la història del municipi, fins ara poc coneguda.

Aquesta setmana des de l’equip d’excavació del jaciment el Puig del Cocodril han publicat una de les troballes més importants al Penedès. La muralla més ben conservada d’època ibèrica del territori, un mur de fa dos mil tres-cents anys, que delimitava el poblat ibèric que hi havia al Puig del Cocodril, davant del turó on s’aixeca el castell de Subirats.

El turó del Puig del cocodril estava ocupat per un poblat ibèric. A l’espera dels resultats de l’anàlisi dels materials trobats en aquesta campanya d’excavació es treballa en la idea que aquí hi vivia la gent que treballava i gestionava l’activitat que s’hi ha trobat al jaciment de la Font de la Canya, al veí municipi d’Avinyonet del Penedès. Cal dir que és molt probable que l’ocupació ibèrica més antiga documentada a Subirats es remuntés ja als segles VII i VI aC.

Per tal de poder fer la visita al jaciment cal inscriure’s a www.subirats.cat/jaciment o bé al telèfon 93 899 30 11.