Plans de desconfinament sectorials

11 ag. Plans de desconfinament sectorials

En el marc del Pla estratègic del desconfinament per la COVID-19 aprovat pel Govern de Catalunya, s’han elaborat plans de desconfinament sectorials amb les mesures previstes per als diferents àmbits.

Aprofitant la tasca ja feta conjuntament amb el sector turístic ara fa unes setmanes per a la realització de les guies de l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), em plau informar-vos que s’han preparat i publicat aquests protocols pel que fa als establiments turístics. 

Aquests documents incorporen les últimes indicacions dels departaments de Salut i d’Interior i també han estat revisats per un equip de representants del món local i aprovats pel PROCICAT.

Es tracta dels següents:

Allotjaments rurals
Balnearis
Càmpings
Guies de turisme
Habitatges d’ús turístic
Hotels i apartaments turístics
MICE, reunions i congressos
Oficines de turisme

En el mateix enllaç també trobareu el pla de Restaurants, elaborat per la Direcció General de Comerç, i que desenvolupa una part del pla sobre Hotels i apartaments turístics.

Com bé sabeu, la situació actual obliga a establir protocols perquè la reobertura d’instal·lacions i serveis no augmenti el risc de contagi comunitari, així com establir les mesures de protecció necessàries per a les persones treballadores.

A més, aquests plans sectorials de desconfinament serveixen com a criteris generals perquè les administracions locals desenvolupin els seus propis.