Centre d’Interpretació Última Defensa de Barcelona

La guerra civil al pago: equipament museogràfic singular i de referència

A dins de l’espai es mostra un audiovisual amb testimonis locals i una exposició permanent amb material trobat en diverses fortificacions i reculls de premsa escrita de l’època.

La visita té una durada de 45 minuts. El CIUDEB ofereix dues rutes guiades pel bosc per visitar les trinxeres i els nius de metralladora més propers, els recorreguts guiats són teatralitzats pels mateixos historiadors locals que han documentat les troballes aparegudes fins al dia d’avui.

“L’Última Defensa de Barcelona es refereix als fets ocorreguts a Subirats el 22 i 23 de gener de 1939. Seguint les línies defensives dissenyades pel general Vicente Rojo, els soldats republicans van construir fortificacions a banda i banda de la carretera N-340 des del Pago fins al Coll d’Ordal. Però l’exèrcit franquista va efectuar una maniobra d’encerclament de les tropes fidels a la República. El debilitat exèrcit republicà va resistir un parell de dies, fet que va facilitar a molts republicans la sortida de Barcelona cap a l’exili.”

INFORMACIÓ

Centre obert i visites guiades disponibles cada tercer diumenge de mes en horari de 10.30 a 13 hores.
Per les visites guiades, cal reserva prèvia al telèfon 93 899 34 99 o al correu info@turismesubirats.cat.
Més informació a l’Oficina de Turisme de Subirats.

Visites concertades per a grups i escoles.

SERVEIS

Visita guiada al centre amb plafons interpretatius i audiovisual.

Informació turística d’altres equipaments del Memorial Democràtic i llocs d’interès de la Ruta del Front al Penedès

Lavabos dins del recinte.

Visita adaptada a persones de mobilitat reduïda.

Activitats i experiències

Última Defensa de Barcelona
Inici de la ruta a les 11h

La Ruta de l’Última Defensa de Barcelona es va crear arrel de la descoberta de diverses fortificacions: trinxeres, nius de metralladores, refugis, cràters de bomba, punts d’observació.

La ruta guiada comença en el nucli del Pago des d’on ens endinsem al bosc per visitar les trinxeres i els nius de metralladora més propers. A la tornada es realitza una visita al Centre d’Interpretació.

Data: El tercer diumenge de cada mes a les 11h
Punt de trobada: CIUDEB
Durada: 2 hores
Preu: tarifa general 5€, consulteu preus reduïts

Sabors en Temps de Guerra
Inici de la visita combinada a les 10h

L’experiència s’inicia a Subirats, on es farà la visita guiada al CIUDEB, un equipament museogràfic singular i de referència relacionat amb els fets ocorreguts el 22 i 23 de gener de 1939 durant la Guerra Civil.

Després de la visita es servirà un esmorzar entre vinyes amb una degustació de cava del Penedès. En acabat, els participants es traslladaran al municipi de Santa Margarida i els Monjos per conèixer el Refugi del Serral, un dels refugis més ben conservats i el CIARGA, un equipament de primer ordre dedicat a explicar la història i el desenvolupament de l’aviació republicana a la Guerra Civil espanyola.

En finalitzar la visita guiada, anirem cap al centre del municipi per gaudir d’un menú de guerra en un restaurant local.

Data: El tercer diumenge de cada mes a les 10h
Punt trobada: CIUDEB
Durada: 4 hores
Preu: 36€/persona tot inclòs

Reserva a:

Ruta memorial de Ries
Passejada per lliure

Ruta fins al Memorial de l’Última Defensa de Barcelona a la Serra de Ries.

En aquest indret de la serra s’han descobert restes de les fortificacions, trinxeres, nius de metralladora, bales, metralla, i també restes humanes que una vegada estudiades es van inhumar als cementiris de Subirats i Olesa de Bonesvalls.

Esdeveniments del CIUDEB

Reserva la teva visita

Per reservar la visita o la ruta al centre d’interpretació de l’última defensa de Barcelona, tria un dels dies del calendari, fes-hi clic i completa el formulari de reserva.

Si vols una reserva especial (escoles, empreses, grups nombrosos…) utilitza el nostre formulari de contacte.

Altres experiències

Sabors en Temps de Guerra

Informació i reserves a:

També et pot interessar…

Subirats
Partly Cloudy