Passejada i visita comentada al Jaciment Ibèric del Puig del Cocodril durant el 15è Subirats Tasta’l

10 Nov Passejada i visita comentada al Jaciment Ibèric del Puig del Cocodril durant el 15è Subirats Tasta’l

El  24 de novembre, en el marc del Subirats Tasta’l, l’Ajuntament de Subirats organitza una passejada per l’entorn del Castell de Subirats i la visita comentada al poblat Iber del Puig del Cocodril. [+]

Aquesta sortida és una nova oportunitat per conèixer el patrimoni dels ibers a Subirats, un poblat molt ric amb ceràmica i objectes de molt valor com el marbre importat d’Itàlia i calzes procedents de la costa jònica a l’actual Turquia.

El jaciment del Puig del Cocodril es coneix a Subirats des de 1899. Ja el 1930 es van fer les primeres intervencions arqueològiques. Però no serà fins fa dos anys, que es va fer la primera campanya d’excavacions al jaciment ibèric; d’una superfície entre 1 i 1,3 hectàrees.  Cal seguir amb les excavacions per estudiar la fase més antiga, on s’hi ha trobat indicis que documentarien la primera ocupació  ja els segles VII i VI a.C.

Informació addicional

El punt de sortida serà l’aparcament del Castell de Subirats a les 9.30 hores. Distància: 3 quilòmetres. Desnivell: 298 metres. El preu de l’activitat és de 5 euros, inclou guia local, visita al jaciment i assegurança. Per a més informació i inscripcions cal trucar a l’Oficina de Turisme de Subirats.