Oriol Llavina inaugura el Mercat del Préssec d’Ordal

06 Jun Oriol Llavina inaugura el Mercat del Préssec d’Ordal

Oriol LlavinaCartell Mercat Préssec d'Ordal

El xef gelidenc Oriol Llavina serà l’encarregat d’inaugurar el Mercat del Préssec d’Ordal. Aquest diumenge a les 11 hores a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), el Cuiner de l’Any, al capdavant dels restaurants El Cigró d’Or de Gelida i Mercat de Vilafranca del Penedès, obrirà una nova edició del Mercat del Préssec d’Ordal. Tot i així els pagesos ja posaran a la venda el seu producte el dissabte, dins l’horari habitual del mercat de 9 a 14 hores. Organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats amb la col.laboració de l’Ajuntament de Subirats i la Diputació de Barcelona, aquesta iniciativa és des del 2006 el millor aparador de la fruita dolça penedesenca, doncs a més a més del Préssec d’Ordal es poden adquirir altres productes de la terra. L’acte també servirà per fer entrega del premi a la façana més bonica de Subirats dins el concurs iniciat amb l’activitat Subirats en flor.

Préssec d'Ordal

El Mercat del Préssec d’Ordal d’enguany es celebrarà a partir del dissabte 12 de juny tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), des de les 9 a les 14 hores. Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa.


Mostra un mapa més gran

L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives.