Miravinya, miradors del Penedès

25 Mai Miravinya, miradors del Penedès

Miravinya Castell de Subirats

Amb el nom de Miravinya, el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, ha presentat avui en el marc del Consell Comarcal, el projecte global per a la construcció de 5 miradors singulars a la comarca, que aporten al visitant una visió de la varietat paisatgística del Penedès. Un dels 5 miradors serà al Castell de Subirats.

Aquests miradors, a més, esdevenen fites en el paisatge que, distribuïdes pel territori, relaten aspectes característics del paisatge que s’hi contempla, i a la vegada incentiven la mobilitat dels turistes, permetent-los descobrir i conèixer més aspectes del territori.

Com a novetat singular, i per tal que aquests miradors permetin fer viure el paisatge que es contempla i comprendre’l, coneixent a la vegada el territori, cada un d’aquests 5 punts tindran una personalitat pròpia, gràcies als projectes tècnics inèdits desenvolupats en conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya, i gràcies a la col•laboració amb l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus (Universitat Rovira i Virgili), i la Facultat de Belles Arts (Universitat de Barcelona).

Després de l’anàlisi i la prospecció de 21 ubicacions possibles a la comarca, els 5 punts elegits han estat:

1-Puig de la Mireta a les Gunyoles (Avinyonet del Penedès)
2-Nucli de Font-Rubí (Font-Rubí)
3-Castell de Subirats (Subirats)
4-Camí de la Malgranada (Torrelavit)
5-Muntanya de Sant Pau (Vilafranca del Penedès)

En una primera fase compresa entre els mesos de juliol i desembre d’aquest any, es desenvoluparan els 3 primers miradors: el Puig de la Mireta, Castell de Subirats i Muntanya de Sant Pau; quedant la construcció dels 2 miradors restants posposada a una segona fase.

El projecte Miravinya, segons el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, representa un element bàsic per donar a conèixer el Penedès i els seus recursos culturals, paisatgístics i turístics, però també les caves i cellers, els restaurants, les rutes i la resta d’oferta enoturística, ja que aquests miradors esdevindran centres d’atracció, gràcies a la seva singularitat.

Fruit de la col•laboració amb el IIII Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que es celebrarà els propers dies 2 i 3 de juny a Subirats i Vilafranca del Penedès, el projecte Miravinya es presentarà en detall en una de les ponències del congrés.