Miravinya, explora el Penedès

Miravinya, explora el Penedès, és un nou producte turístic territorial, concebut pel Consorci de Promoció Turística del Penedès, que ens ofereix una proposta de ruta per descobrir el Penedès. Una ruta que ofereix una visió àmplia sobre la història, la cultura i el paisatge de vinya al Penedès.

Descarrega’t el Fulletó de Miravinya

miravinya-mapa_0_0

Miravinya La Bardera a Subirats

Està situat al costa de la masia La Bardera (S. XIV), una de les més antigues de Subirats. És una posició privilegiada des de la qual es pot admirar la plana del Penedès, i el mosaic que dibuixa el paisatge de vinya; que ha marcat la història de Subirats.

Al mirador a més, es pot veure el monument, en homenatge a la  pagesia i als viticultors del Penedès, que va impulsar el Congrès d’Art i Paisatge, obra de l’artista Rufino Mesa. Les mans són un dels trets més distintius del monument, venint a representar la dedicació dels pagesos per la terra i el cultiu de la vinya.

Núcli i palau de Torre-Ramona

Casc històric que està presidit per el Palau Gralla, un palau gòtic-renaixentista del segle XVI, dels quals en queden pocs a Catalunya. El Palau va ser bastit a l’entorn de l’església romànica de Sant Joan Sesrovires, documentada ja l’any 917. A més a més a Torre-Ramona es pot conèixer l’obra de Cathrine Bergsrud, una artista de Noruega, que ha lligat la seva pintura al paisatge i a la vinya. També hi ha la seu de la Confraria del Cava, una institució dedicada a la promoció de la cultura del cava.

Cases d’estiueig (Gelida)

Constitueixen el testimoni del primer turisme de la burgesia acomodada de Barcelona, a finals del segle XIX i a principis del XX. Nombroses famílies es van construir aquí les segones residències i ho van fer de la forma més lluïda possible. Apropa’t a Gelida i passeja’t entre el Modernisme.

 

bardera

Miravinya, explora el Penedès, es promociona a través de la web d’enoturismePENEDÈS, on es pot visualitzar la ruta per fer en cotxe i on es pot descarregar també l’APP que permetrà descobrir les llegendes i històries que s’amaguen en cada punt, així com donar resposta a preguntes com Què van trobar els romans en aquesta terra? Què hi fan els molins paperers? Què converteix el vi del Penedès en especial? A través de la ruta la vostra visió del Penedès haurà canviat per sempre.
Per donar a conèixer aquest producte també s’ha editat el fulletó disponible en català, castellà, anglès i francès (idiomes) en què també es trobarà tota la informació en les plaques informatives que hi ha en cada punt que configura la ruta.

Miravinya, explora el Penedès, compta amb la implicació de 12 municipis del territori i és una iniciativa del Consorci de Promoció turística del Penedès i ha estat possible gràcies al finançament de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Subirats, Avinyonet del Penedès, Torrelavit i Font -rubí. Alhora que també ha Comptat amb la bona disposició i participació de particulars que amb la cessió de terrenys han fet realitat aquest projecte.

El Miravinya compta amb 4 rutes més:

 1. Miravinya La Cadira-Torrelavit
 2. Miravinya El Circell-Avinyonet del Penedès 
 3. Miravinya Sant Pau-Vilafranca del Penedès
 4. Miravinya Balcó del Penedès-Font-Rubí 

Aquestes rutes permeten descobrir 10 punts d’interès natural, cultural, artístic i històric al Penedès, que diuen molt de la seva identat i del seu passat.

 1. El Riu Mediona (Sant Quintí de Mediona)
 2. Molins paperers del riu Bitlles (Torrelavit)
 3. L’Ermita de Sant Benet de Bages(Sant Sadurní d’Anoia)
 4. Cases d’estiueig(Gelida)
 5. Nucli i Palau de Torre-Ramona(Subirats)
 6. Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs(Avinyonet del Penedès)
 7. Castell i convent de Sant Ramon de Penyafort(Santa Margarida i els Monjos)
 8. Nucli de Castellet(Castellet i la Gornal)
 9. Santuari de la Mare de Dèu de Foix(Torrelles de Foix)
 10. Parc dels Talls(Vilobí del Penedès)