Més de 3.000 persones han visitat el Castell de Subirats durant el 2010

10 Gen Més de 3.000 persones han visitat el Castell de Subirats durant el 2010

Visita guiada al Castell de Subirats

Des de que el Novembre del 2009, el Patronat de Turisme de Subirats arribés a un acord amb la Parròquia d’Ordal, propietària del Castell de Subirats – Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa, per col.laborar en la promoció del monument, el 2010 ha estat el primer any complet per poder avaluar-ho. Els més de 3.000 visitants que han passat en aquest període pel Castell de Subirats són un excel.lent resultat, fruit de la col.laboració público-privada en la difusió turística del castell més antic del Penedès, amb un patrimoni únic a Catalunya que en alguns punts es remunta a l’època ibera. A més a més de l’establiment de visites guiades, en aquest temps s’ha incorporat l’audiovisual “El Castell de Subirats. Més de mils anys d’història” que fa un repàs al passat, present i futur del castell. Projectes en marxa que properament veuran la llum són, entre altres, acollir un Museu del Castell, acondicionar una nova recepció de visitants i promocionar l’hostatgeria de peregrins a càrrec de la petita comunitat monàstica recuperada recentment.

De dilluns a dissabte de 11 a 12:30 hores, el Castell de Subirats – Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa ofereix una visita guiada diària. També es poden fer visites de grup en dies i horaris a determinar prèviament. El Patronat de Turisme de Subirats dóna suport a l’itinerari que va idear el Mossèn Josep Raventós, per tal de donar a conèixer els aspectes culturals i espirituals d’aquest espai. Un indret de gran bellesa exterior i punt de vista panoràmic privilegiat, del qual es desconeixia en bona part el seu interior amb més de 1.000 anys d’història. Cal remarcar que Mossèn Josep Raventós és el 103è Rector de Sant Pere de Subirats i impulsor de les obres de restauració del Castell i del Santuari des de l’any 1971. La visita és plena d’autenticitat i de coneixement de l’indret, així com dels seus pobladors al llarg de la història. El recorregut inclou la “Sala del Mil.liari”, espai on s’exposa una pedra mil.liària de la Via Augusta amb gairebé 2.000 anys d’antiguitat que va ser reconvertida en sarcòfag. Aquesta sala serà un dels escenaris principals de la celebració el 27 de febrer proper de la primera trobada “Som Subirats”, amb persones d’arreu del món amb el cognom Subirats i manifestacions culturals subiratenques.

Des del Patronat de Turisme de Subirats es gestiona la reserva de les visites, la promoció del monument i es realitza l’assessorament turístic per millorar l’experiència del visitant. Per gaudir del servei de visites guiades al Castell de Subirats i al santuari la podeu reservar aquí: