Més de 2.500 participants al 8è SUBIRATS TASTA’L Mostra de Vins, Caves i Productes de la Terra

03 Des Més de 2.500 participants al 8è SUBIRATS TASTA’L Mostra de Vins, Caves i Productes de la Terra

8è Subirats Tasta'l Mostra de Vins, Caves i Productes de la Terra (48)

El passat diumenge 2 de desembre, a Sant Pau d’Ordal (Subirats), es va celebrar el 8è SUBIRATS TASTA’L Mostra de Vins, Caves i Productes de la Terra. Més de 2.500 persones van participar d’un excel.lent aparador popular on es va donar a conèixer que a Subirats es produeixen vins i caves de primera qualitat i és punt de trobada dels professionals del sector de l’elaboració i de la gastronomia local, amb magnífics embotits, garlandes, mel, hortalisses i tot tipus de productes agrícoles, així com la participació per primer cop de diversos restaurants subiratencs que van fer les delícies dels assistents. La inauguració de la mostra va anar a càrrec de l’Il.lm. Sr. Jordi Subirana i Ortells, Diputat delegat de Comerç, la Il.lma. Sra. Mireia Hernández i Hernández, Diputada adjunta de Cultura, l’Il.lm. Sr. Pere Pons i Vendrell, Alcalde de Subirats, el Sr. Lluís Ràfols i Bages, Regidor de Cultura de Subirats, la Presidenta del Patronat de Turisme de Subirats, Sra. Maria Teresa Catasús i Vilamós, així com la resta de regidors del consistori subiratenc. A banda de la possibilitat de comprar el cava per aquest Nadal, va haver-hi d’altres activitats i accions paral.leles a les degustacions. Entre d’altres, es va poder gaudir de l’actuació del grup musical Tallaferro, participar en un taller infantil de xapes o assistir a l’exhibició que l’ADF Subirats va realitzar, mostrant les seves habilitats en el medi natural. També va destacar el tast gastronòmic de diversos plats preparats per restauradors del municipi. L’atracció d’aquesta fira enograstronòmica rau en la seva autenticitat ja que tots els expositors ofereixen directament els seus productes sense intermediaris i amb la possibilitat de tastar-los adquirint els tiquets de degustació. Així mateix també es va poder aconseguir el set de plaques de cava promocionals “Subirats Capital de la Vinya” que edita el Patronat de Turisme de Subirats. La mostra “Subirats Tasta’l” és organitzada per l’Ajuntament de Subirats amb la col.laboració del Patronat de Turisme de Subirats i el suport de la Diputació de Barcelona.

8è Subirats Tasta'l Mostra de Vins, Caves i Productes de la Terra (5)

Aquest va ser doncs un cap de setmana immillorable per gaudir del Penedès tot recorrent les Rutes Vitivinícoles de Subirats i finalitzar l’experiència tastant els millors productes del territori. Seguint l’esperit del Mercat del Préssec d’Ordal que es desenvolupa a l’estiu a la mateixa plaça de Subirats, hi va haver venda directa de productes del camp a càrrec dels propis pagesos, fet que valora l’interès dels visitants pels productes de proximitat. Subirats és conegut com la Capital de la Vinya per ser el municipi, amb una extensió total de 56 km quadrats, amb la superfície més gran de Catalunya dedicada a aquest conreu fent un dels recursos turístics més importants les Rutes Vitivinícoles de Subirats: 34 km distribuïts en 9 itineraris paisatgístics de vinya, presseguers, bosc, masies, caves i cellers.

A continuació teniu fotografies del desenvolupament del 8è SUBIRATS TASTA’L Mostra de Vins, Caves i Productes de la Terra.