Mercat del Préssec d’Ordal

Préssec d’Ordal

El Préssec d’Ordal es conrea en el municipi de Subirats (Alt Penedès), és un dels productes de més qualitat amb què compta el municipi, a banda dels seus vins i caves, els productes artesans i la gastronomia local.

L’alt valor qualitatiu d’aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part, el tipus de sòl calcari característic del nostre municipi, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet de que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, tot plegat fa que el préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel·lents qualitats aromàtiques i gustatives.

Mercat del Préssec d’Ordal

El Mercat del Préssec d’Ordal comença al juny i finalitza a finals d’agost. Us convidem a que vingueu a Subirats a provar-lo i el pugueu comprar directament al productor, fet que garanteix que el producte estarà en les seves condicions òptimes de consum.

Aquest any, la inauguració d’enguany serà el diumenge 06 de juny a les 11 hores en directe per streaming a través del canal de YouTube de Turisme Subirats, una inauguració virtual per celebrar la 15a edició del Mercat del Préssec on els protagonistes seran els mateixos productors locals i les parades de préssec d’Ordal. Podeu seguir l’acte a través d’aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=-eB0MXCByig

Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo. Enguany no es farà el tradicional maridatge de préssec i cava, en canvi els cellers participants podran vendre el seu producte al públic final en dies concrets mitjançant un calendari. També hi haurà altres productes elaborats a Subirats com la mel o melmelades artesanes.

Més informació

El Mercat del Préssec d’Ordal l’organitza l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal i l’Ajuntament de Subirats amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona.

Per saber-ne més podeu consultar el web: pressecdordal.cat o contactar amb l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Subirats.: info@turismesubirats.cat

Recull de premsa:

Nota de premsa inauguració 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal [+]

Canvi de data inauguració virtual del Mercat del Préssec d’Ordal [+]

Mireu el vídeo de la inauguració: [+]