L’estudi d’una universitat del Japó destaca les activitats turístiques a Subirats

02 Nov L’estudi d’una universitat del Japó destaca les activitats turístiques a Subirats

La geògrafa japonesa Yuka Saito de la Universitat de Kinjo-Gakuin (Nagoya) ens ha visitat per conèixer #Subirats #CapitaldelaVinya

Les activitats turístiques del municipi de Subirats, especialment les dedicades a la descoberta del paisatge com les Rutes Vitivinícoles de Subirats, han estat destacades per l’estudi de la universitat de Kinjo-Gakuin, amb seu a la ciutat japonesa de Nagoya. Aquesta recerca va ser presentada la passada setmana per la geògrafa Yuka Saito, com a resultat del treball de camp realitzat el passat estiu. En aquesta conferència es va relatar la motivació, inici i disseny de les rutes vitivinícoles, així com les activitats complementàries adreçades a les escoles a càrrec de l’Aula de Natura de Subirats, la celebració durant l’estiu del Mercat del Préssec d’Ordal i l’organització del Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que es va facilitar des del Patronat de Turisme de Subirats. Amb l’objectiu d’establir una comparativa del paisatge vitivinícola del Penedès, a més a més de Subirats, també va recollir informació de les activitats relacionades als municipis de Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia. Aquest treball és la continuació d’un estudi previ de la mateixa geògrafa sobre la Carta del Paisatge de l’Alt Penedès, enfocat a la sensibilització sobre el paisatge gràcies a les activitats d’enoturisme, com una manera de potenciar els seus valors mitjançant les diverses experiències pel descobriment del territori.

La geògrafa japonesa Yuka Saito de la Universitat de Kinjo-Gakuin (Nagoya) presenta l'estudi sobre Turisme de Subirats (1)

Subirats és conegut com la Capital de la Vinya per ser el municipi, amb una extensió total de 56 km quadrats, amb la superfície més gran de Catalunya dedicada a aquest conreu fent un dels recursos turístics més importants les Rutes Vitivinícoles de Subirats: 34 km distribuïts en 9 itineraris paisatgístics de vinya, presseguers, bosc, masies, caves i cellers. Aquestes rutes, perfectament senyalitzades amb plafons informatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia, són disponibles tot l’any per recórrer lliurement o de forma guiada. La majoria de rutes comencen des de l’Estació Vitivinícola de Lavern, a l’estació de rodalies RENFE Lavern-Subirats, i les podrem fer a peu, en bicicleta, en BTT, en Segway o a cavall. Contínuament s’ofereixen en aquest espai noves formes interessants per descobrir el Penedès i passejar tranquil.lament.

La geògrafa japonesa Yuka Saito de la Universitat de Kinjo-Gakuin (Nagoya) presenta l'estudi sobre Turisme de Subirats (2)