Les Jornades Europees de Patrimoni a Subirats

13 Oct Les Jornades Europees de Patrimoni a Subirats

Aquest cap de setmana, 12 i 13 d’octubre, ha tingut lloc a Subirats les Jornades Europees de Patrimoni, organitzades per Turisme de Subirats i el Centre d’Estudis de Subirats, en el marc d’aquesta iniciativa cultural que s’organitza a museus i monuments de tot Europa. Han estat unes jornades per acostar el ric patrimoni del municipi a tots aquells que volien, de forma gratuïta, conèixer el valor cultural que tenen els monuments de Subirats, el castell de Subirats, el Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona i el Museu d’Esperanto.

Van començar ahir dissabte amb la Jornada de Portes Obertes al Castell de Subirtas. Coincidint amb un dia esplèndid, de forma esglaonada, diversos grups de visitants van poder entrar al Castell i gaudir de les vistes que té en el seu entorn, així com descobrrir-ne els racons que amaga. Una experiència més enllà de la història, també de paisatge, que es va completar a la tarda, amb la jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació de l’Última defensa de Barcelona. Els visitants van poder veure material bèl.lic i afectes personals dels soldats que van ser a Subirats lluitant a les trinxeres durant els darrers mesos de la Guerra civil española.

I finalment avui, ha estat el torn del Museu d’Esperanto de Subirats, al poble de Sant Pau d’Ordal. Els visitants han pogut veure els fons i tot el material amb la imatge i els símbols de l’esperanto que representen els valors de la solidaritat i la llibertat dels pobles. Han pogut conèixer les vides del Dr. Zamenhof i de Lluís Hernández, fundador del museu i esperantista. Una experiència que a través d’una llengua, permet l’enriquiment cultural.

Han vingut visitants de diversos punts de la geografia catalana, sobretot de Barcelona, o de les comarques de l’àrea metropolitana, com el Vallès o el Baix Llobregat. També visitants del Penedès, tant de l’Alt com del Baix Penedès. Així com també visitants, fins i tot, de la resta de l’estat, amb visitants que venien de Caspe a Zaragoza.