Les Bótes del Subirats Tasta’l

05 Feb Les Bótes del Subirats Tasta’l

Art a Subirats

Subirats és un municipi eminentment rural, que fonamenta la seva economia amb l’agricultura de la vinya i el préssec i la producció de vins i caves. No obstant això, l’entorn i el paisatge mediterrani, de muntanyes suaus i cultius amables, també és escenari per a la inspiració. Tal és així que un bon grapat d’artistes -pintors, escultors, etc.- han escollit Subirats per a viure-hi i establir el seu taller per a realitzar les diferents creacions. Ben aviat es crearà una ruta per descobrir aquests artistes i les seves obres.

Les Bótes del Subirats Tasta’l

Una primera mostra de l’art que s’esdevé a Subirats la trobem al darrer Subirats Tasta’l, on els artistes van tenir un espai per a mostrar les seves pintures i escultures. I, a més, es va fer una creació molt especial, única per a aquesta cita anual del municipi: tres artistes locals van emprar unes bótes de vi per a fer una creació artística. Els autors són Luis Hermosilla, l’expert en pintura urbana El Gat Miau i l’escultora anglesa Lesley Yendell. Aquestes bótes es van exposar a l’entrada de la mostra a Sant Pau d’Ordal, el passat 27 de novembre. Cadascun explica les motivacions, materials i altres detalls sobre aquestes obres:

Luis Hermosilla proposa una bóta pintada en gammes de blaus. Un fons que fa aigües amb siluetes humanes blau marí per sobre. La modernor en el contingut -la pintura- i la tradició en el continent -la bóta de fusta-.
Lesley Yendell, fascinada des que va arribar al Penedès per com la vinya reflecteix el treball de la pagesia, utilitza materials naturals per a inspirar-se i crear. La seva bóta així ho corrobora, envoltada de branques i vergues de vinya, molt en consonància amb algunes de les seves espectaculars escultures fetes, per exemple, de branques de presseguer.
El Gat Mao va realitzar la seva obra sobre la bóta amb pintura en esprai i esmalts. La imatge sobre la bóta parla de la natura i el cicle del dia, amb línies netes i de manera molt alegre i actual: colors vius de fons, tot fent referència als cromatismes que ens mostra la naturalesa. Pel damunt d’aquest fons, núvols, sol i estrelles en color negre per contrastar sobre els colors vius, rodejant la bóta i completant el cicle.

BST2

Val a dir que l’art i el paisatge subiratenc són una combinació molt atractiva que caldrà seguir de prop. Un valor cultural que neix de la influència d’aquesta terra on la creativitat beu de la quotidianitat de les feines més simples i essencials.

Veniu a descobrir l’art de Subirats, Capital de la Vinya!