Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats

30 des. Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats

Com cada any el Centre d’Estudis de Subirats organitza els dies 18, 19 i 20 les Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats. Enguany arriben ja a la novena edició  amb una efemèride important, tant pel municipi com també pel conjunt de Catalunya.

I es que el gener de 2019 es commemoren ja els vuitanta anys de la Guerra Civil, a Catalunya i particularment a Subirats. Un més en què l’avenç del bàndol nacional, tot i la resistència dels soldats republicans, va culminar amb l’entrada dels soldats de Franco a Barcelona.

Amb aquesta efemèride com a marc per les Jornades d’aquest any, cal destacar la ruta teatralitzada per l’escenari de guerra a Subirats, als entorns de El Pago i de Sant Pau d’Ordal, en què es visiten les línies de trinxeres de la Serra de Riés. A banda d’això es commemoraran aquests 80 anys de la guerra a Subirats, i es farà un homenatge als caiguts. Aquest acte de commemoració es farà al Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona.

Aquests son només dos dels actes que formen part del cartell de les IX Jornades de Recuperació de la Memòria  Històrica a Subirats, que s’organitzen amb la col·laboració de l’Ajuntament de Subirats, i Turisme de Subirats.