Les 10nes Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica a Subirats estaran dedicades als refugiats

22 Des Les 10nes Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica a Subirats estaran dedicades als refugiats

El Centre d’Estudis de Subirats organitza els dies 17, 18 i 19 les Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Subirats. Aquesta desena edició  està dedicada a les persones refugiades i a l’exili, amb una connexió clara amb el present.

L’acte més destacat d’enguany,  és la taula rodona “Refugiats: 1939-2019” que tindrà lloc a l’Ateneu Ordalenc a Ordal, el divendres 17 de gener a les 19.30. Comptarà amb tres convidats significatius, Alfons Quera, Director del Museu Memorial de l’Exili, un membre de la ONG Open Arms, i en Jordi Font, director del Memorial Democràtic.

La cloenda de les desenes Jornades, serà un homenatge especialment rellevant per Subirats,  que comptarà amb la presència de l’alcalde del municipi de La Jana, situat a la província de Castelló de la Plana. I és que durant la guerra civil, alguns veïns d’aquest municipi van venir a Subirats per refugiar-se dels combats. L’acte tindrà lloc al Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona al nucli del Pago, el diumenge dia 19 de gener, a les 13 hores del matí. Abans hi haurà oportunitat de conèixer els episodis de la guerra civil a Subirats a la visita teatralitzada a la Ruta de l’Última Defensa de Barcelona.

També s’ha organitzat el dissabte 18, un acte d’homenatge als soldats morts a la Serra de Riés. El punt de trobada serà a la pista de la Muntanya Rodona. I a la tarda, a les 18 hores, al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal, es podrà veure el documental “El Periple”, de Mario Pons, en acabar hi haurà una copa de cava per tots els assistents i l’actuació en directe del grup “Los Sirgadors”, de jota blues de les Terres de l’Ebre.

Trobareu tota la informació també al cartell de les 10es Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica a Subirats, dels dies 17, 18 i 19 de gener [+].