“L’Encant de Subirats” en autocaravana

27 Nov “L’Encant de Subirats” en autocaravana

L'Encant de Subirats (2)

Si ets autocaravanista a Subirats tens un espai per passar la nit envoltat de vinyes. Gràcies al conveni que el Patronat de Turisme de Subirats va signar l’any 2009 amb l’Unió Caravanista de Catalunya, per donar a conèixer i promocionar els atractius paisatgístics, culturals i gastronòmics de la zona, els establiments turístics adherits al programa “L’Encant de Subirats”, vinculat a les Rutes Vitivinícoles de Subirats, permeten estacionar autocaravanes en un espai habilitat dins de la seva propietat per un període de 2 nits i 4 autocaravanes com a màxim. Els cellers, caves, cases de turisme rural i restaurants que s’adhereixen al conveni dissenyat pel Patronat de Turisme de Subirats ofereixen aparcament gratuït i cal tenir en compte una sèrie de consideracions:

  • Els espais situats en la propietat privada no són una àrea de servei, tot i que el terreny és pla, sense obstacles i accessible per als nostres vehicles.
  • Els propietaris són elaboradors de vi o cava, restauradors o hotelers, i els seus terrenys no són càmpings, per tant no són professionals de l’autocaravanisme. Ens acolliran amb deferència, vetllaran perquè ens sentim a gust i no ens demanaran cap pagament per estar en la seva propietat, els espais són agradables i tranquils per poder descansar i gaudir entre vinyes.
  • No hem d’oblidar que som convidats i no podem exigir els serveis que oferiria un càmping, ja que aquesta no és la finalitat de la nostra estada. Ara bé, ens asseguren que serem ben atesos i ens informaran del que podem visitar a Subirats i en el Penedès.
  • Podrem gaudir d’uns paisatges de vinyes magnífics, desconeguts i molt interessants, així com el divers i ric patrimoni rural, descobrir i degustar uns bons vins i caves, visitar cellers i caves i gaudir de l’excel lent gastronomia de Subirats i del Penedès.

Les normes a complir pels autocaravanistes són les següents:

  • No cal trucar per reservar plaça, si hi ha espai s’aparca en el lloc previst.
  • No es pot encendre foc per evitar el risc d’incendi.
  • Cal respectar la tranquilitat de la casa i dels veïns, i si es viatja amb nens cal tenir cura que el seu comportament sigui el correcte: les vinyes i els jardins no són terrenys de joc, són per a passejar i gaudir-los.
  • Si es porten animals de companyia, cal demanar permís al propietari per deixar-los lliures.
  • La senyalització serà a l’entrada de la finca, amb la llegenda “L’Encant de Subirats”

A continuació es detallen les caves i cellers que ja ofereixen aquest servei. Aquest llistat s’anirà actualitzant a mesura que es produeixin noves incorporacions.

Establiment

Adreça

GPS (N)

GPS (I)

Albet i Noya

Masia Can Vendrell (Sant Pau d’Ordal)

41º23’06”

1º48’23”

Cava Guilera

Ca l’Artigas (Lavern)

41º23’54”

1º46’15”

Eudald Massana Noya

Maset del Lleó (Sant Pau d’Ordal)

41º22’54”

1º46’54”

Castellroig

Can Serra (Ctra. de Sant Sadurní d’Anoia a Vilafranca, Km. 1)

41º25’05”

1º46’24”

Sol i Vi

Ctra. de Sant Sadurní d’Anoia a Vilafranca del Penedès, Km. 4

41º24’07”

1º45’26”

 

L'Encant de Subirats (1)