L’art de la pedra seca ja és Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO

02 des. L’art de la pedra seca ja és Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO

El passat dimecres la UNESCO va fer aquest reconeixement a la tècnica de la pedra seca, molt present a Subirats.

Dimecres passat es va fer pública la inscripció de l’art de la Pedra Seca com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Un reconeixement que a Subirats té molta importància per l’aposta que des de fa anys que es ve treballant per posar en valor aquest patrimoni.

I ahir, a la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la consellera va rebre a les entitats que han estat treballant en la promoció del patrimoni de la Pedra Seca. El Centre d’Estudis de Subirats, des de fa anys han estat el.laborant un inventari de les barraques de Pedra Seca del municipi, de la mà de l’Araceli Soler i el Jaume Rovira d’Ordal.

A Subirats, la Pedra Seca es troba no només a les barraques de vinya, sinó també als marges dels costers, així com flanquejant camins, i també als forns de calç que hi ha al municipi. Per tant la presència d’aquesta tècnica al municipi és molt rellevant i l’estat de conservació d’aquest patrimoni és molt bo. Fins i tot cal anomenar l’obra de Josep Massana que va treballar la tècnica de la pedra seca a tocar del Miravinya del Mirador de La Bardera, amb motiu d’un dels Congressos d’Art i Paisatge.