L’alumnat del PFI d’Auxiliar d’hoteleria; cuina i serveis de restauració col·laborà al 14è Subirats Tasta’l

15 Nov L’alumnat del PFI d’Auxiliar d’hoteleria; cuina i serveis de restauració col·laborà al 14è Subirats Tasta’l

El Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració del servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès col·labora en fires,  organitza xerrades i visites d’altres entitats i empreses de l’entorn per tal de complementar la formació que l’alumnat rep en el centre de formació i en les empreses on fan les estades pràctiques.

El pròxim 25 de novembre a Sant Pau d’Ordal, el PFI la Forquilla participarà en la 14 edició del Subirats Tasta’l, la mostra de vins, caves, productes de la terra i gastronomia, que organitza l’Ajuntament de Subirats. Dins del programa d’activitats hi ha una apartat de gastronomia, on els restauradors/es i elaboradors/es del municipi col·laboren oferint degustacions gastronòmiques al públic final. En aquesta edició també hi participa el Consell Regulador IGP Gall del Penedès per donar a conèixer aquest producte. La fira es complementa amb altres activitats lúdiques, com un tast guiat de caves i productes artesans o un maridatge amb escumosos semi dolços i vins licorosos i productes de fleca i pastisseria. L’objectiu d’aquesta participació especial del PFI d’Auxiliar d’hoteleria cuina i serveis de restauració és que l’alumnat posi en pràctica tècniques d’emplatament dels productes gastronòmics que s’ofereixen a la fira i el servei dels vins a la sala de tast.

Per poder complementar aquesta col·laboració entre el PFI i  la fira enogastronòmica, el passat 8 de novembre es va realitzar una sessió formativa per a l’alumnat en la que hi van participar el tècnic de turisme de l’Ajuntament de Subirats, Òscar Guerrero, la representant del Gall del Penedès del Consell Comarcal, Marta Salamé, i Natàlia Shevchenko, cap de sala del restaurant El Racó del Pago, un dels restaurants que ofereix tastos gastronòmics. En aquesta sessió formativa, Òscar Guerrero va fer la presentació del Subirats Tasta’l i de les funcions que tindrà l’alumnat el dia de la fira, i Marta Salamé, va fer una explicació de la importància del gall del Penedès com a producte a la gastronomia de la comarca. L’alumnat del PFI la Forquilla, per la seva banda, van preparar la visita per les instal·lacions de la  Fassina i un esmorzar com a fi de l’acte. A l’inici de la sessió formativa ens va visitar l’Àngels Pinyol, regidora de turisme de l’Ajuntament de Subirats per fer una agraïment a tot l’alumnat i professionals del PFI per la col·laboració al Subirats Tasta’l.

El servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca destaca la importància de la col·laboració de les empreses del territori en el projecte formatiu de l’alumnat, ja que el contacte directe entre aquests i l’empresariat facilita, d’una banda, que els empresaris/àries coneguin futurs treballadors/es i, d’altra banda, que l’alumnat desenvolupi el seu itinerari formatiu amb l’adquisició de competències bàsiques relacionades amb la vida social, el món del treball i l’aprenentatge.

El programa de Formació i Inserció (PFI) dAuxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració acull a quinze alumnes  d’entre 16 a 21 anys que no han obtingut l’ESO. S’ofereix una formació teòric pràctica que té com a finalitat millorar la qualificació professional, facilitar la continuïtat formativa i millorar les oportunitats d’incorporació al món laboral dels joves, també  facilita l’accés als cicles formatius de grau mitjà i a d’altres ofertes formatives.

El programa de Formació i Inserció (PFI) està promogut i finançat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i autoritzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.