“La Vinya dels Sentits” a VINSEUM

11 des. “La Vinya dels Sentits” a VINSEUM

L’exposició “La Vinya dels Sentits” serà des del 18 de desembre de 2009 fins al 14 de febrer de 2010 al VINSEUM de Vilafranca del Penedès. “La Vinya dels Sentits” és l’obra artística del 2n Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola que es va celebrar el 9 i 10 de juliol a Subirats. El Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola pretén divulgar els valors socials, culturals i econòmics del nostre paisatge. La mostra artística, que vol ser una eina de reflexió d’aquests valors, es composa per un total de 60 ceps de 70 anys de la varietat xarel·lo, que han estat interpretats per 60 artistes de tot l’Estat, i es preté que tingui caràcter itinerant. Anteriorment van estar exposats al Portal del Pardo del Vendrell.

L’acte d’inauguració serà el divendres 18 de desembre a les 8 del vespre a la Capella de VINSEUM, on també es presentarà una publicació de l’exposició. Aquest és el programa:

20h
1. Inici dels parlaments a càrrec de Josep Soler, president de la junta de VINSEUM, entitat que acull la proposta.
2. A continuació, presentació dels continguts de l’exposició La vinya dels sentits en relació al 2on Congrés d’Art i Paisatge, a càrrec de Pere Guilera, vicepresident del Patronat de Turisme de Subirats i Miquel Vidal, director del 2on Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola; es complementarà aquesta presentació amb uns comentaris de l’escriptor penedesenc Jordi Llavina.
3. Tancament de l’acte a càrrec de Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès.

20.30h
A continuació, recital musicat amb la poetessa Roser Guasch i en Pemi Rovirosa, guitarrista del grup Lax’n’Busto. Aquests dos artistes del Baix Penedès ens oferiran una proposta que s’inspira en el paisatge rural que ens envolta.

Es clourà l’acte amb una copa de cava dels cellers patrocinadors del 2n Congrés d’Art i Paisatge.

Horaris de visita del VINSEUM: De dimarts a dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 19h. Diumenges i festius, de 10 a 14h. Tancat: Tots els dilluns i els dies 25 i 26 de desembre (Nadal i Sant Esteve), 1 de gener (Cap d’any) i 6 de gener (dia de Reis).

Acte ha estat el primer que hem introduit a l’Agenda d’Activitats Culturals del Penedès “Penedès Cultura” en haver donat d’alta al Patronat Turisme de Subirats com a agent.