La Directora General de Turisme Marian Muro inaugura el Mercat del Préssec d’Ordal aquest cap de setmana

12 juny La Directora General de Turisme Marian Muro inaugura el Mercat del Préssec d’Ordal aquest cap de setmana

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2010 (23)

La Directora General de Turisme de la Generalitat de Catalunya Marian Muro serà l’encarregada d’inaugurar el Mercat del Préssec d’Ordal. Aquest dissabte a les 12 hores a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) s’obrirà una nova edició del Mercat del Préssec d’Ordal. Tot i així els pagesos ja porten des de principis de mes posant a la venda el seu producte els dissabtes i diumenges, dins l’horari habitual del mercat de 9 a 14 hores. Organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats amb la col.laboració de l’Ajuntament de Subirats i la Diputació de Barcelona, aquesta iniciativa és des del 2006 el millor aparador de la fruita dolça penedesenca, doncs a més a més del Préssec d’Ordal es poden adquirir altres productes de la terra. L’acte també servirà per donar a conèixer l’inici de la Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal amb un maridatge entre el vi dolç Les Timbes del celler de Subirats Albet i Noya i el Préssec d’Ordal als restaurants del Penedès. El Museu d’Esperanto de Subirats també se suma a la celebració i tots els clients compradors del Mercat del Préssec d’Ordal tindran l’entrada gratuïta aquest cap de setmana a la visita guiada que es realitza cada dissabte i diumenge a les 13 i 16 hores.

Préssec d'Ordal

El Mercat del Préssec d’Ordal se celebra tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), des de les 9 a les 14 hores. Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors.


Mostra un mapa més gran

L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives.