Inscripcions obertes Correbocs 2016!

11 Mar Inscripcions obertes Correbocs 2016!

Correbocs

El diumenge 03 d’abril a les 9 hores se celebrarà a Ordal (Subirats) la quarta edició de la Cursa de Muntanya Correbocs d’Ordal. Novament, serà una excel·lent ocasió per descobrir les Muntanyes d’Ordal mitjançant una cursa que permetrà admirar les millors panoràmiques i boscos de la serralada en plena natura. Hi haurà una prova de 16 km i una altra de 30 km, amb sortida simultània des de la zona esportiva d’Ordal.

Cursa 16 km

Enguany s’ha optat per que els corredors provin la part de circuit que sempre feien els corredors de la cursa llarga. És una cursa que passa per dos cims emblemàtics com el Puig d’agulles i el Montcau; si el dia acompanya i depenent de la presa que tingueu podreu contemplar vistes panoràmiques en totes direccions. El circuit comença amb pista forestal de pujada per evitar aglomeracions en el moment d’arribar als corriols.

Els percentatges segons el tipus de camí de la cursa de 16 km són:
CORRIOLS = 61 % (del total de 16,4 km, 10 són corriols)
PISTA FORESTAL = 32 % (del total dels 16,4 km 10 són pista)
PAVIMENTAT = 7 % (del total dels 16,4 km uns 1,2 km són pavimentats)

Temps màxim per realitzar la cursa 3 hores.

Nombre màxim de participants 150.Desnivell:1600 m acumulats (800+ i 800-).
Nombre d’avituallaments: 3 (2 de líquids i 1 liquids+sòlids) + botifarrada a l’arribada.
Servei de guardarroba i guardaclaus

Cursa 30 km
Com bé sabeu tant els corredors/es de la cursa llarga com els de la curta sortireu junts i fareu els primers 16 km plegats i així que el que hem explicat en el punt anterior ja us serveix. Per altra banda dels segons 15km el percentatge de corriols puja al 80 % (dels 15 km, 12 són corriols) dels quals n’hi ha dos que són de nova creació. És un circuit més tècnic, amb trams de tartera que faran les delícies dels més agosarats.

Els percentatges acumulats segons el tipus de camí de la cursa de 30 km són:
CORRIOLS = 73 % (del total de 16,4 km, 22 són corriols)
PISTA FORESTAL = 23 % (del total dels 16,4 km uns 6,9 són pista)
PAVIMENTAT = 4 % (del total dels 30 km uns 1,2 km són pavimentats)

Temps màxim per realitzar la cursa 5 hores 30 minuts.
Nombre màxim de participants 200.

Distancia: 30 km.
Desnivell: 3200 m acumulats (1600+ i 1600-).
Nombre d’avituallaments: 6 (4 de líquids i 2 liquids+sòlids) + botifarrada a l’arribada.
Servei de guardarroba i guardaclaus

El preu de les inscripcions a la cursa són de 17 i 22 euros fins el 25 de març, i de 20 i 25 euros fins el 31 de març a les 24 hores, podem haver fins a 350 participants. Les inscripcions es poden fer per internet a http://www.correbocs.com. Tots els corredors en finalitzar la cursa, tindran un obsequi de record. A més a més l’organització tindrà preparat pa amb tomàquet i botifarra, per recuperar forces. Hi haurà premis per als tres primers classificats i un sorteig de productes locals entre tots els participants. La Cursa de Muntanya Correbocs d’Ordal és organitzada per l’Ateneu Ordalenc amb la col·laboració del Servei d’Esports de l’Ajuntament de Subirats i el Patronat de Turisme de Subirats.

A continuació teniu el circuit i el perfil de la Cursa de Muntanya Correbocs d’Ordal:

El recorregut de la cursa travessa principalment el terme municipal de Subirats, però també recorre Olesa de Bonesvalls, Cervelló, Corbera de Llobregat i Gelida. Tanmateix serà a la Pista Poliesportiva Municipal d’Ordal (Subirats) on hi haurà la sortida i arribada de la prova. El poble d’Ordal (Subirats), porta del Penedès al Baix Llobregat i capital de les Muntanyes d’Ordal, a més a més de ser un excel·lent punt de partida per recórrer els senders de la Serralada d’Ordal gràcies a la seva oferta comercial lligada al trànsit de la carretera N-340, atresora al seu entorn dos elements arquitectònics catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN): La Creu i el Telègraf Òptic del Port d’Ordal. El sender PR-C 156-3, anomenat “Ronda d’Ordal”, és un circuit circular que passa pels punts més alts del municipi de Subirats donant la volta al poble d’Ordal. En els darrers anys, dins el projecte de rehabilitació efectuat per l’Ajuntament de Subirats d’aquesta via, es va renovar la senyalització vertical de tots els camins i es van repassar les marques de pintura groga i blanca que identifica aquests tipus de senders PR (Petit Recorregut) que es diferencien dels GR (Gran Recorregut) amb marques vermella i blanca. Aquests camins són una bona manera de conèixer el territori de ben a prop amb les millors panoràmiques de la Serralada d’Ordal i gaudir de la diversitat de paisatges de Subirats, Capital de la Vinya.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!