Inici del Mercat del Préssec d’Ordal a la televisió

21 Jun Inici del Mercat del Préssec d’Ordal a la televisió

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2011 (16)

L’inici de la temporada del Mercat del Préssec d’Ordal ha estat cobert per la televisió, Televisió de Catalunya i Penedès TV. A continuació, i visionant les dues notícies, podeu veure com és la collita del Préssec d’Ordal, a partir del minut 15 del vídeo del Telenotícies de TV3 o en el següent vídeo, i com va ser la inauguració dissabte passat a càrrec de la Directora General de Turisme de la Generalitat de Catalunya Marian Muro.

El Mercat del Préssec d’Ordal se celebra tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), des de les 9 a les 14 hores. Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa.


Mostra un mapa més gran

L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives.