Inici del curs a La Puput, Aula de Natura de Subirats

09 Set Inici del curs a La Puput, Aula de Natura de Subirats

Inauguració de La Puput, Aula de Natura de Subirats (5)

Amb l’inici del curs escolar també s’inicien les activitats de “La Puput, Aula de Natura de Subirats”, situada a Can Rossell (Subirats). Amb el suport del Patronat de Turisme de Subirats, des de fa diversos anys s’ha anat potenciant la divulgació del conreu de la vinya des de la Capital de la Vinya, però va ser l’any passat, amb la creació d’una aula de natura situada a les antiga escola de Can Rossell, quan aquesta iniciativa de turisme escolar va donar un salt qualitatiu gràcies al nou equipament tot diversificant l’oferta d’activitats i incorporant el patrimoni cultural del municipi de Subirats i altres conreus com el Préssec d’Ordal.

La Puput, Aula de Natura de Subirats

Aquest serà el segon curs de La Puput, Aula de Natura de Subirats, espai dedicat a l’educació ambiental que pretén acostar als més petits i als més grans els secrets de la flora i la fauna del nostre país, així com la vida rural i els conreus típicament penedesencs. Ofereix activitats en plena natura per a totes les edats (des dels 3 anys fins a adults), amb especial atenció a l’educació infantil, primària i secundària. S’adreça a persones que tinguin ganes de conèixer de primera mà i de manera divertida els animals i les plantes que amaguen els boscos mediterranis, així com també tots els secrets de la vinya, el cultiu principal del Penedès. La vinya i bosc són a tocar de les instal·lacions, la qual cosa ofereix la possibilitat de completar fàcilment les activitats pràctiques amb tallers dins l’aula, el material del qual es proporcionat totalment per l’organització. A més a més es disposa d’una una esplanada amb gronxadors i espai per a fer-hi jocs, on es pot esmorzar i dinar a l’aire lliure, a més a més de la sala polivalent.

Escoles velles de Can Rossell (Subirats)

Aquest són els noms d’algunes de les activitats que es realitzen: Anem a fer la verema, De la vinya al celler, L’esquirol xerraire, El meu amic el cep, Els follets de la tardor, Castanyada al bosc, L’oreneta ha arribat, Les herbes de la bruixa, Els rastres del bosc, El bosc del mediterrani, El Préssec d’Ordal, Museu d’Esperanto de Subirats, Viticultura ecològica, El camí del cava, Paper dels rapinyaires, L’Última Defensa de Barcelona, El Castell de Subirats, etc. Es pot trobar més informació de La Puput, Aula de Natura de Subirats, i les seves activitats a http://www.lapuput.cat i a https://www.turismesubirats.cat