Inauguració del 13è Mercat del Préssec d’Ordal

30 Mai Inauguració del 13è Mercat del Préssec d’Ordal

Els artistes de Subirats, Josep Massana i Lesley Yendell  inauguraran la tretzena edició del Mercat del Préssec d’Ordal.

El dissabte 09 de juny arrenca a les 9 hores a Sant Pau d’Ordal el 13è Mercat del Préssec d’Ordal, un mercat singular on els pagesos venen directament préssecs després de ser collits en les condicions òptimes de maduració. Del camp, al mercat i del mercat a taula.

La inauguració serà a les 11.30 hores i dóna el tret de sortida a la temporada del préssec d’Ordal, un any més, a la plaça Subirats es podrà adquirir l’autèntic préssec d’Ordal, i altres productes de la terra com mel, melmelades o oli d’oliva. Un any més, destaquem el maridatge de cava i préssec a la mateixa plaça Subirats i la possibilitat de comprar cava i vi directament dels cellers elaboradors de Subirats que participen en el maridatge.

A més de la venda de préssec i productes de la terra, el dia de la inauguració hi haurà activitats com la presentació d’un conte infantil adreçat a nens i nenes o la ruta guiada en temps de collita.

La gastronomia de la zona i els restaurants que treballen el préssec d’Ordal en les seves cartes també seran presenten en el mercat, així com el XVI Festival de Música a les vinyes que arriba al juliol carregat de novetats.

A Subirats creiem en la sostenibilitat i per als visitants que durant el cap de setmana de la inauguració arribin en tren i agafin una bicicleta a l’estació de tren de Lavern per anar al mercat se’ls oferirà un descompte en el preu del lloguer de la bicicleta.

Com a novetat del Mercat del Préssec d’Ordal 2018, s’ha reforçat la informació turística en destí mitjançant la instal·lació d’un tòtem interactiu 24 hores a la plaça Subirats on els visitants podran consultar tota l’oferta turística del municipi. Destaquem les ofertes relacionades amb el préssec, com són la visita a un obrador o la ruta de les tapes del mercat del préssec o collir els teus propis préssecs.

El préssec d’Ordal és un producte de qualitat aromàtica i gustativa, en part pel tipus de sòl calcari i argilós de Subirats i en part per ser un cultiu de secà, aquests factors li atorguen una aroma i un gust molt preuat. Aquesta temporada a causa de les pluges es preveu una molt bona temporada quant a sabor i tamany del préssec d’Ordal. El cap de setmana del 09 i 10 de juny, trobareu préssecs vermells, groc i altres varietats.

L’Ajuntament de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal organitza el Mercat del Préssec d’Ordal amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Enguany entra en vigor el funcionament del nou reglament del mercat aprovat l’any passat. Des de la creació de l’entitat, cada membre té un número assignat. Així, la marca més el número de productor serveixen per autentificar i garantir que el préssec que s’ofereix és cent per cent d’Ordal.

No deixeu de venir al Mercat del Préssec durant els mesos d’estiu, tots els caps de setmana de juny, juliol i agost, de 9 a 14 hores. Us hi esperem a tots a Subirats, Capital de la vinya!