Gran participació en el 13è Subirats Tasta’l

22 Des Gran participació en el 13è Subirats Tasta’l

El passat 26 de novembre va tenir lloc a Sant Pau d’Ordal la mostra, ja tradicional del Subirats Tasta’l. Una mostra que ofereix la gastronomia, el vi i el cava i els productes de la terra de Subirats, i que a més ofereix un ventall ampli d’activitats i oportunitats per a conèixer la restauració, el patrimoni i l’enoturisme al municipi. Aquesta oferta ocupava diversos espais al centre de Sant Pau d’Ordal, la plaça de Subirats, el Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal, o fins i tot l’Església parroquial de Sant Pau on es podia gaudir d’un concert de música medieval.

A la plaça de Subirats i al llarg del carrer Ponent, les empreses del municipi, cellers, productors locals, restauradors, artesans, entitats i associacions de Subirats oferien els seus productes i serveis en una fira que a mig matí es veia plena a vessar de gent. També els artistes locals tenien parada, on mostraven les seves obres, amb la possibilitat d’adquirir-les. A més els artistes del municipi tenien exhibides algunes obres a l’exposició “Punts de terrer”. Cadascú des de la seva perspectiva, havien plasmat sobre les teles les característiques del paisatge de Subirats.
A més, pels carrers de Sant Pau d’Ordal es podia gaudir de la nova Ruta d’Esperanto, descobrint la història fascinant d’aquesta llengua en un recorregut des de l’Espai Muriel Casals, passant per la Farmàcia, l’Escola fins al mateix Museu d’Esperanto de Subirats. La visita es va fer molt interactiva amb un públic molt interessat en la relació dels equipaments amb la història de l’Esperanto. Per això es valora molt positivament l’èxit del projecte.
Per altra banda, també es va poder gaudir d’una ruta en bicicleta al voltant de Sant Pau d’Ordal. Es van fer fins a tres grups dinamitzats per l’empresa Bikemotions.

Cal destacar els tasts guiats a l’espai Cal Saldoni. L’enòleg Lluís Ràfols oferia el guiatge necessari per conèixer més a fons el vi i el cava que es podia degustar. Es van fer dues activitats, el Tast i el Maridatge. El tast de caves rosats guanyadors d’un premi Vinari 2017, va tenir un ritme molt dinàmic i amb molta interacció amb un públic especialitzat i l’enòleg. I pel que fa al maridatge Tasta Subirats, la sala va quedar plena, i alguns visitants interessats en assistir-hi es van quedar fora. Els elaboradors explicaven els platets elaborats per l’ocasió que acompanyava la referència de vi o de cava a tastar, i en Lluís, parlava del vi o el cava en cada cas. El públic de tots els nivells, demostrava una gran predisposició i interès en el món del vi i els productes de la terra.

Valorem molt positivament les activitats complementàries a la Mostra de la tretzena edició del Subirats Tasta’l, amb un èxit de públic i una oferta diversa i per a tots els públics.