Fan més de 150 Km pel Mercat del Préssec d’Ordal

02 Set Fan més de 150 Km pel Mercat del Préssec d’Ordal

El Préssec d'Ordal a punt a la seva caixa

Amb el mes de setembre finalitza la temporada de collita del Préssec d’Ordal i així també el Mercat del Préssec d’Ordal, el qual durant els mesos de juny, juliol i agost s’ha celebrat a Sant Pau d’Ordal (Subirats). Un cop finalitzada la sisena edició de l’esdeveniment, organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats en col.laboració amb l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal, es constata que aquesta ha estat l’edició més mediàtica des de que el 2006 va celebrar-se per primera vegada. La prova és l’increment constant de visitants els quals majoritàriament provenen de l’àrea metropolitana de Barcelona. Tot i així s’ha donat el cas de persones que s’han desplaçat expressament a Subirats per visitar el Mercat del Préssec d’Ordal des de més de 150 Km, concretament turistes de la Costa Brava.

En una enquesta realitzada aquest estiu pel Patronat de Turisme de Subirats als visitants del Mercat del Préssec d’Ordal es dedueix que el perfil majoritari és familiar i que té present l’existència de l’esdeveniment per la premsa i també per internet. Sobretot destaca que fins a cinc ocasions és la freqüencia habitual d’assistència dels compradors més fidels però que també hi ha una gran quantitat de visitants que van descobrir els recursos turístics de Subirats i el Penedès per primer cop amb motiu del Mercat del Préssec d’Ordal.

Ambient festiu al Mercat del Préssec d'Ordal

Aquestes dades han resultat beneficioses pels pagesos productors, els quals venen directament el seu producte al mercat, i els establiments turístics vinculats com caves i restaurants. El motiu d’aquesta difusió és la campanya de promoció realitzada pel Patronat de Turisme de Subirats als mitjans de comunicació i a les xarxes socials d’internet, però sobretot el boca-orella generat per l’oferiment del maridatge de Cava i Préssec d’Ordal a tots els compradors i al Festival de Música a les Vinyes. Tots els enquestats han indicat que recomanarien la visita a Subirats. També cal destacar la promoció de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal al programa Parc a Taula de la Diputació de Barcelona.

De moment, durant uns caps de setmana més, es podrà trobar a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) algunes parades de productors de Préssec d’Ordal amb varietats tardanes i productes naturals d’horta. També unes setmanes més durarà la 5a Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal, on una vintena de restaurants del Penedès han el.laborat plats amb la base d’aquesta fruita dolça de secà amb denominació d’origen pròpia i conreat gairebé en exclusivitat a Subirats. Aquesta acció es basa en la fusió d’uns plats especials que cuinen una vintena de restaurants del Penedès, a base de Préssec d’Ordal, maridat amb el vi Dolç les Timbes, elaborat per el celler Albet i Noya especialment per aquesta ocasió, i que tindrà premi per a tres parelles consumidores gaudint d’una ruta cultural al Penedès amb una visita al celler Albet i Noya més un lot de tres productes i una caixa de préssecs d’Ordal. Aquest premi es farà mitjançant un sorteig entre les persones que hagin anat a un dels restaurants i hagin degustat el plat estrella amb Préssec d’Ordal.

5a Temporada Gastronòmica del Préssec d'Ordal