Eudald Massana Noya delimita el ‘Territori Brima’

06 Oct Eudald Massana Noya delimita el ‘Territori Brima’

El celler Eudald Massana Noya ja ha delimitat el que serà el ‘Territori Brima’ de la verema d’aquest any. Aquest vi dolç natural de Botritis o podridura noble és un projecte personalitzat i que s’elabora amb la millor selecció de les varietats de la finca de cada verema. Aquest any, amb la collita gairebé acabada, el Xarel·lo ha estat la varietat escollida per elaborar la propera anyada del Brima.

Si la primera edició d’aquest vi dolç es va elaborar amb Viogner –actualment és l’única anyada que està al mercat–, aquest any la varietat autòctona del Penedès, el Xarel·lo, de la vinya de la Serra Vas ha estat l’escollida per elaborar la propera anyada del Brima. Davant la poca pluja d’aquest any, la localització privilegiada d’aquesta vinya, situada en el punt més alt de la finca, ha fet que la bona ventilació que rep el raïm en aquest punt li aporti les condicions òptimes per aconseguir una correcta pacificació. Aquest és el ‘Territori Brima’ de la verema d’enguany, però cada any se’n delimitarà un de diferent, després de triar la varietat que es farà servir per elaborar aquest vi dolç.

Cada anyada del Brima és diferent a l’anterior. Si de moment ja s’ha llençat el Brima 2013, elaborat amb Viogner, a hores d’ara hi ha tres barriques amb diferents varietats en envelliment que seran la propera anyada d’aquest vi, a més del Xarel·lo que es collirà aquest any i que servirà per elaborar la tercera edició d’aquest vi dolç.

Precisament, aquesta és una de les característiques fonamentals del Brima: una producció totalment personalitzada. Eudald Massana Noya decideix la manera com elaborarà tots els seus vins des de la vinya, tenint en compte i respectant les característiques de cada varietat i de cada verema. És un dels pocs cellers del Penedès que elabora els seus propis vins i caves a partir del raïm collit exclusivament a la seva finca. Un tret diferencial que li permet fer un seguiment de l’evolució de cada varietat i decidir, així, quin tipus de vi elaborar a partir de l’estat de cada una d’elles.

El projecte Brima és el màxim exponent d’aquesta filosofia, ja que tenint en compte la climatologia, els ritmes de maduració i l’evolució de les varietats de la finca, es fa una selecció de les que tenen els trets més apropiats per elaborar aquest vi dolç. I és que el Brima neix de la inquietud del celler Eudald Massana Noya per experimentar i innovar en el món vitivinícola. Una innovació que li permet exportar tot aquest coneixement a la resta de vins i caves del celler, aportant així, valor afegit i una millora constant en la l’elaboració de cada un d’ells.

I tot això, Eudald Massana Noya ho fa a través d’una viticultura ecològica i biodinàmica. Una filosofia que busca trobar el respecte i l’equilibri amb l’entorn i la seva finca per obtenir-ne el millor fruit; així com fer créixer amb cura les vinyes i tractar cada una d’elles de manera personalitzada.

Per més informació:

Eudald Massana Noya, propietari del celler Eudald Massana Noya: 93 899 41 24