Es rehabilita la xarxa de camins del vi i el cava i s’incorpora una nova variant, “la ronda d’Ordal”

29 oct. Es rehabilita la xarxa de camins del vi i el cava i s’incorpora una nova variant, “la ronda d’Ordal”

Diputació de BarcelonaAl llarg d’aquest any el Servei d’esports i turisme de la Diputació de Barcelona ha dut a terme el projecte de rehabilitació de la Xarxa de Camins del Vi i el Cava, una xarxa formada per 10 senders amb els quals es poden fer rutes a peu i en bicicleta per tota la comarca de l’Alt Penedès. D’aquests camins amb noms de varietats de raïm n’hi ha dos que recorren camins de Subirats. El Camí de Subirat-Parent (PR-C 152) passa per Cantallops, Sant Pau d’Ordal i Can Batista, amb una variant que enllaça amb l’estació de Lavern i una altre per Can Rossell. Un segon camí és el Camí de la Garnatxa (PR-C 156) que va d’Olesa de Bonesvalls a Sant Sadurní d’Anoia i Sant Llorenç d’Hortons, passant per Cresta Bocs, l’Avenc d’Ordal i el Castell de Subirats.

A proposta de l’Ajuntament de Subirats, d’aquest en camí en surt la variant PR-C 156-3 anomenada “Ronda d’Ordal” que és un circuit circular que passa pels punts més alts del municipi donant la volta a Ordal. Com a part del projecte de rehabilitació ja s’ha substituït la senyalització vertical de tots els camins i ara s’estan repassant les marques de pintura groga i blanca que identifica aquests tipus de senders PR (Petit Recorregut) que es diferencien dels GR (Gran Recorregut) amb marques vermella i blanca. Per portar a terme el marcatge dels camí de la Garnatxa, la Diputació de Barcelona ha establert un acord amb el GECASP (Grup Excursionista del Centre Agrícola de Sant Pau). Aquests camins són una bona manera de conèixer el territori de ben a prop i gaudir de la diversitat de paisatges de Subirats tant pels propis subiratencs com per aquells qui ens visitin i per tant us animem a caminar-los.

Teniu més informació sobre els camins a Enoturisme Penedès i al següent vídeo podeu veure com és una ruta típica en bici al Penedès per recórrer aquests camins.