Es fa una crida de voluntaris per netejar el camí de les Flandes dels Casots

09 Abr Es fa una crida de voluntaris per netejar el camí de les Flandes dels Casots

Les Flandes dels Casots, a Subirats

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Subirats i el Patronat de Turisme de Subirats fan una crida de voluntaris per netejar un camí enmig del bosc prop del nucli dels Casots el proper diumenge 17 d’abril. La trobada será a les 10 del matí davant l’església dels Casots i cal portar guants i tisores, així com roba i calçat adequat per caminar per un terreny boscós i entre roques. Per a més informació cal trucar a l’Ajuntament de Subirats al telèfon 93 899 30 11.


Mostra un mapa més gran

L’objectiu en un primer termini és recuperar el camí que connecta diversos espais naturals del municipi de Subirats entorn dels Casots, com l’indret conegut com Els Dolmens i sobretot l’accident geològic de Les Flandes dels Casots. Aquest és un paratge natural amb uns impressionants blocs de pedra calcària esquarterada, formats per l’esllavissada d’una roca compacta on hi ha túnels i passadissos, de formes capricioses d’una singular bellesa i que passen inadvertits des de les vinyes que l’envolten. És per aquest motiu que pràcticament s’havia perdut la memòria d’aquest exponent de patrimoni natural fins a desaparèixer el camí d’accés.

Llaurant la vinya cara a Montserrat

A continuació, un cop recuperat i condicionat el recorregut, el Patronat de Turisme de Subirats dissenyarà un itinerari turístic de descoberta d’aquest patrimoni natural desconegut i que inclourà altres localitzacions d’interès com la Font de Can Vidal o Font del Manart, la Torrota de Can Llopart, l’alzina de Can Ros –amb 4,35 m de diàmetre de tronc i 15 m d’alçada és considerat uns dels arbres monumentals més importants del Penedès– o el mateix poble dels Casots des d’on s’ofereix una gran panoràmica, permetent observar la masia de Can Rigol, de tipus basilical, tota la conca del Baix Anoia, les serralades de Montserrat i Sant Llorenç del Munt, a més a més d’obtenir la millor fotografia del Castell de Subirats.