Enoturisme Penedès: L’aroma d’una terra

23 juny Enoturisme Penedès: L’aroma d’una terra

Porta de vinya

Segurament per aquest pont de Sant Joan hi teniu moltes propostes per viatjar però no hi ha cap com fer enoturisme o turisme del vi i del cava al Penedès. Així ho podeu veure en aquest reportatge “L’Enoturisme pel Penedès: L’aroma d’una terra” sobre les propostes turístiques del Penedès publicat el passat divendres pel suplement QUÈFEM de La Vanguardia, on destaca el Mercat del Préssec d’Ordal -el dia de Sant Joan també hi serà obert- i tots els atractius turístics de Subirats.

La Vanguardia – QUÈFEM 17-6-11: ENOTURISME PEL PENEDÈS: L’AROMA D’UNA TERRA

El Mercat del Préssec d’Ordal se celebra tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), des de les 9 a les 14 hores. Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa.


Mostra un mapa més gran

L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives.