El públic gaudeix de les activitats complementaries del 12è Subirats Tasta’l

29 nov. El públic gaudeix de les activitats complementaries del 12è Subirats Tasta’l

Les activitats de la darrera edició del Subirats Tasta’l van comptar, tot i el mal temps, amb una destacada participació per part dels visitants de la Mostra.

El programa d’activitats del 12è Subirats Tasta’l, farcit de propostes per a tots els públics, es va poder realitzar amb normalitat, exceptuant la passejada en família programada a primera hora del matí, que es va haver de suspendre per la pluja, fent inviable el recorregut a peu per conèixer el nostre paisatge. Tot i això, els dies previs al diumenge, l’Oficina de Turisme va recollir diverses reserves per gaudir d’aquesta passejada, i ara es busca una nova data, on el biòleg Lluís Rius, pugui fer la descoberta de l’origen geològic del sòl de Subirats, properament us donarem més detalls.

La presència intermitent de la pluja al llarg del dia no va obligar a suspendre cap altra activitat, tot i que, l’activitat de cicloturisme entre vinyes es va ressentir i va comptar amb menys  públic del previst, només els visitants més valents varen desafiar el temps i varen llogar una bicicleta elèctrica de l’empresa Bikemotions per fer la ruta vitivinícola número 8, una ruta de 2 quilòmetres i mig, on gairebé el 80% del traçat transcorre per una pista pavimentada de fàcil recorregut i desnivell baix, perfectament adaptada a la modalitat de slow bike.

Durant el 12è Subirats Tasta’l el Museu d’Esperanto de Subirats va oferir visites guiades gratuïtes per a ampliar el ventall d’activitats que es podien realitzar durant la mostra. La jornada de portes obertes al MES va comptar amb una vintena de persones, d’aquests visitants la majoria eren de la província de Barcelona, essent alguns de Sant Pau d’Ordal, de Vilafranca o de Barcelona. Cal destacar una visitant provinent de Mèxic.

Finalment, un total de 40 persones, de diferents parts de la comarca, com Santa Margarida i els Monjos o Vilafranca, fins a ciutats veïnes com Vallirana, o de més lluny, com ara Tarragona, Mallorca o Itàlia, entre d’altres, varen passar per la Sala de Tast del 12è Subirats Tasta’l que l’organització va habilitar al restaurant Cal Saldoni. Durant la Mostra es va organitzar un tast guiat de caves prèmiun amb la col·laboració de 6 cellers de Subirats: Eudald Massana Noya; el Mas Ferrer; Olivé Batllori; Sumarroca; Fèlix Massana Ràfols i Cellers Carol Vallès. També es va realitzar un maridatge harmonitzat amb vins de Subirats i platets elaborats pels restaurants de la Mostra. El maridatge guiat, amb el nom de “Tasta Subirats”, va comptar amb la participació dels cellers: Albet i Noya, Covides i Oliver Viticultors, i els restaurants: Cal Matías, Cal Xim i Cal Blay.

Tant el tast, com en el maridatge, varen tenir una molt bona acceptació per part del públic assistent, alguns d’ells professionals del món del vi i la gastronomia. L’enòleg Lluís Ràfols, va conduir els tastos amb molt d’encert i va destacar i promocionar la qualitat dels vins, caves i platets dels cellers i restaurants participants en aquests dos actes. Per la Sala de Tast del Subirats Tasta’l també varen passar els xefs dels restaurants Cal Matías i Cal Blay, que varen acompanyar a l’enòleg i varen explicar cada platet del maridatge.

A continuació podeu gaudir de les imatges del 12è Subirats Tasta’l  [+]

Tot això i més a Subirats, Capital de la Vinya!