El Préssec d’Ordal, protagonista!

21 Jun El Préssec d’Ordal, protagonista!

Presentació Préssec d'Ordal a 2n Low Cost Networking

La passada setmana, un producte genuïnament de Subirats va ser protagonista al Penedès: el Préssec d’Ordal. El dijous es va celebrar al Celler Albet i Noya la Presentació de la 4a Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal. Aquesta acció, es basa en la fusió d’uns plats especials que cuinaran 21 restaurants diferents del Penedès, a base de Préssec d’Ordal, maridat amb el vi Dolç les Timbes, elaborat per el celler Albet i Noya especialment per aquesta ocasió. Els objectius de les jornades son diversos; es vol crear una oferta gastronòmica del Penedès amb un valor afegit cultural i de qualitat, aportant una proposta atractiva per al públic bàsicament nacional. També es vol potenciar el coneixement del Préssec d’Ordal i el seu maridatge amb un vi blanc dolç elaborat pel celler Albet i Noya amb la varietat “Viognier” pensat i creat exclusivament pel maridatge amb Préssec d’Ordal, però també amb altres fruites blanques com la pera, el meló, la poma, etc.

Presentació 4a Temporada Gastronòmica del Préssec d'Ordal del Penedès

Vi Dolç Les Timbes - Albet i NoyaEnguany per tal de fer més atractives les jornades s’han creat dos tipus d’incentius, una pels restaurants on es premiarà el millor primer plat, segon plat i postres i un premi pels consumidors que consta d’un dia al Penedès gaudint d’una visita gratuïta al celler Albet i Noya més un lot de tres productes, un dinar a un dels restaurants guanyadors, i una visita cultural a Subirats i al Penedès. Aquest premi es farà mitjançant un sorteig de les persones que hagin anat a un dels restaurants i hagin degustat el plat estrella amb Préssec d’Ordal. Per altra banda s’ha escollit al famós crític gastronòmic Pere Tapias per tal de fer el seguiment als restaurants i poder-los puntuar, així com un altre degustador que anirà d’incògnit per tal que els restaurants no sàpiguen qui és el client i la puntuació sigui més objectiva. Cal remarcar que aquesta 4a Temporada ha tingut molt bona acceptació per part dels restauradors i fins i tot s’ha incrementat el nombre, passant de 15 restaurants les darreres jornades a superar la vintena: Cal Pere del Maset, Cal Saldoni, Cal Xim, Cantallops, Cal Pelegrí, Sol i Vi, Cal Blay Vinticinc, Hotel Fonda Neus, La Posada, Cal Ton, El Gat Blau, La Pèrgola, Mercat, Ca l’Agustí, Cal Recolons, Cal Matias, Cal Diari, Negre Fum, Cigró d’Or, El Bosc. Per tal de començar a establir els primers contactes i les primeres sinèrgies els productors de préssec han fet entrega d’una caixa de préssecs a cada un dels restaurants. Aquesta idea va ser iniciativa del celler Albet i Noya, i el primer any va comptar amb la col.laboració del Patronat de Turisme de Subirats; l’any anterior s’hi va agregar el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, per tal d’unificar esforços i fer-ne una difusió major. A la presentació hi van assistir els restauradors i productors participants d’aquest projecte, el President de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal Josep Maria Olivella, i el Vicepresident del Patronat de Turisme de Subirats Pere Guilera juntament amb la representació del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès.

Presentació Préssec d'Ordal a 2n Low Cost Networking

Presentació Préssec d'Ordal a 2n Low Cost NetworkingEl mateix dijous al vespre, al Restaurant Cal Matias, situat a l’Urbanització Casablanca de Subirats, el Préssec d’Ordal va presentar-se als joves empresaris del Penedès dins el 2n Low Cost Networking organitzat pel col.lectiu Joves d’Empresa de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf (ADEG). Amb una assistència de 90 persones i representació del Patronat de Turisme de Subirats, tothom va coincidir a elogiar l’emulsió de Préssec d’Ordal amb escuma de farigola elaborada pel xef Matías Delgado. A continuació teniu fotografies de l’acte.

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2010Finalment el diumenge es va celebrar la inauguració del Mercat del Préssec d’Ordal. Ajornada el cap de setmana passat per la metereologia, ara sí el xef gelidenc Oriol Llavina del restaurant Cigró d’Or de Gelida i Mercat de Vilafranca del Penedès va fer els honors de donar per iniciada l’edició d’enguany. Li van acompanyar el President del Patronat de Turisme i Alcalde de Subirats Antoni Soler, el Vicepresident Pere Guilera i regidors del consistori subiratenc, entre ells la Regidora de Turisme Carme Riba i el Regidor d’Agricultura Pere Olivella. Llavina va destacar com els pagesos joves participen del Mercat del Préssec d’Ordal i destaquen la iniciativa que des del 2006 es pot gaudir tots els caps de setmana de juny, juliol i agost, de 9 a 14 hores, a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats). A continuació teniu fotos de la visita a les diverses carpes i l’entrega del Premi a la façana més bonica de Subirats.