El Préssec d’Ordal inicia la temporada amb web oficial

03 juny El Préssec d’Ordal inicia la temporada amb web oficial

El Préssec d'Ordal a punt de collir

Ja està en funcionament el nou web oficial a internet del Préssec d’Ordal a http://www.pressecdordal.cat. Aquesta adreça és a partir d’ara el punt de trobada de tots els productors i també inclourà el màxim d’informació relacionada. Per exemple hi ha un apartat dedicat a receptes compartides per reconeguts restauradors per a tot tipus de plats i postres amb aquest ingredient genuinament penedesenc. Fins ara existien les referències oficials a la xarxa del Patronat de Turisme de Subirats i del portal gastronòmic Gastroteca.cat a banda de multiples notícies sobre la gran qualitat d’aquesta fruita dolça de gust exquisit, fins i tot amb una concorreguda pàgina d’admiradors a la xarxa social Facebook. Tot i que la seva distribució s’està expandint, el Mercat del Préssec d’Ordal, organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats, és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa. També es podrà gaudir cuinat als restaurants participants de la Temporada Enogastronòmica del Préssec d’Ordal de l’Alt Penedès.

Préssec d'Ordal

El Mercat del Préssec d’Ordal d’enguany es celebrarà a partir del dissabte 12 de juny tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), des de les 9 a les 14 hores. Els pagesos el.laboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres.


Mostra un mapa més gran

La Temporada Enogastronòmica del Préssec d’Ordal coincidirà amb el seu Mercat. Després de celebrar-se inicialment a Subirats, el darrer any es va extendre a la comarca de l’Alt Penedès gràcies al seu èxit. Es basa en la fusió d’uns plats especials que cuinaran diversos restaurants de l’Alt Penedès a base de Préssec d’Ordal, maridat amb el vi Dolç Les Timbes, elaborat pel celler Albet i Noya de Sant Pau d’Ordal (Subirats) especialment per aquesta ocasió.

Préssecs d'Ordal

L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel•lents qualitats aromàtiques i gustatives.