El Préssec d’Ordal als mitjans de comunicació

20 jul. El Préssec d’Ordal als mitjans de comunicació

Avui 1-7-11: Portada - Mercat del Préssec d'Ordal

El Punt 1-7-11: Portada - Mercat del Préssec d'Ordal

Aquest mes de juliol el Préssec d’Ordal ha estat més present que mai als mitjans de comunicació. Si bé la temporada del Mercat del Préssec d’Ordal ja va començar amb l’atenció de TV3, aquest va aparèixer a la portada dels diaris AVUI i El Punt amb motiu de protagonitzar juntament amb l’enoturisme a Subirats el suplement d’oci Sortim. La passada setmana a El món a RAC1, el programa més seguit de la ràdio catalana, a la secció Cuinetes amb Fermí Puig van gaudir de l’olor i el sabor del Préssec d’Ordal tot recordant els atractius turístics de Subirats. Ho podeu escoltar aquí.

110714_pressec_caixa

El desenvolupament actual del Mercat del Préssec d’Ordal fa preveure que els resultats milloraran els l’any anterior, el qual va tancar la millor temporada de la seva història, tal com es pot veure en aquests articles de premsa, als setmanaris penedesencs El 3 de Vuit i La Fura.

El 3 de Vuit 10-9-10: El Préssec d'Ordal tanca el millor any

La Fura 10-9-10: La millor temporada del mercat del préssec

El Mercat del Préssec d’Ordal se celebra tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), des de les 9 a les 14 hores. Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa.


Mostra un mapa més gran

L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives.