El Préssec d’Ordal al Parc a Taula

21 Abr El Préssec d’Ordal al Parc a Taula

La Guia el Parc a Taula, editada per la Diputació de Barcelona, inclou per primer cop el Préssec d’Ordal a la seva oferta. Presentada recentment amb la participació del president de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal Josep Maria Olivella, la publicació té per objectiu posar en comú i donar a conèixer tots aquells agents que, des de fa anys, potencien i difonen els productes alimentaris locals i de qualitat per afavorir el desenvolupament econòmic sostenible, la biodiversitat i el reforç de la identitat local. En aquesta edició 2011 hi ha 145 participants (21 més que en l’edició anterior), dels quals 6 són allotjaments, 36 restaurants, 26 cellers i 77 establiments, elaboradors i productors dels cinc parcs que participen al programa el Parc a taula: Parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc de la Serralada Litoral.

Tot i que la seva distribució s’està expandint, el Mercat del Préssec d’Ordal, organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats, és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa. També es pot gaudir cuinat als restaurants participants de la Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal de l’Alt Penedès. El Mercat del Préssec d’Ordal d’enguany se celebra tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), des de les 9 a les 14 hores. Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres. La Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal coincidirà amb el seu Mercat. Després de celebrar-se inicialment a Subirats, els darrers anys es va estendre a la comarca de l’Alt Penedès gràcies al seu èxit. Es basa en la fusió d’uns plats especials que cuinaran diversos restaurants de l’Alt Penedès a base de Préssec d’Ordal, maridat amb el vi Dolç Les Timbes, elaborat pel celler Albet i Noya de Sant Pau d’Ordal (Subirats) especialment per aquesta ocasió.

Presentació Préssec d'Ordal a 2n Low Cost Networking (1)

L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives.