El President de l’Institut Ramon Llull Vicenç Villatoro a la tornada del cinema d’abans a Subirats

11 Oct El President de l’Institut Ramon Llull Vicenç Villatoro a la tornada del cinema d’abans a Subirats

La recuperació del Cinema Ateneu de Lavern amb una projecció de cinema clàssic tindrà un convidat de luxe, en Vicenç Villatoro, President de l’Institut Ramon Llull i protagonista del cineforum de la pel.lícula. No us podeu perdre aquesta gran tarda de cinema!

El Dorado i el Cinema Ateneu de Lavern (1)

Aquest diumenge 16 d’octubre a les 18 hores el cinema de l’Ateneu Agrícola de Lavern (Subirats) tornarà a la vida 43 anys després de la seva darrera sessió. Ho farà amb la mateixa pel.lícula que hi havia programada just abans del seu tancament: “El Dorado” (1966) de Howard Hawks amb John Wayne, Robert Mitchum i James Caan. Com si fos un salt en el temps, aquest mític film del setè art serà projectat en flamant Technicolor en un projector clàssic de l’època, marca OSSA de 35 mm i fabricat el 1935, que ha estat restaurat després de dos anys de treball pel col.leccionista Ferran Planas. Es podrà reviure l’ambient més autèntic de les grans sessions de cinema d’abans, amenitzada prèviament per la companyia teatral de Lavern ‘En Obres’ i coincidint amb les Festes del Most de Lavern (Subirats) que se celebraran aquell cap de setmana.

El Dorado i el Cinema Ateneu de Lavern (2)
El Dorado i el Cinema Ateneu de Lavern (3)

La singladura del Cinema Ateneu de Lavern va començar l’any 1955, quan una vintena de socis de l’ateneu, fundat el 1918, van decidir fer cine cada diumenge. Fins a l’any 1962 es varen projectar films en format 16 mm i de l’any 1963 al 1968 en format 35 mm. El setembre del 2008 amb motiu de les obres de reforma del Cafè de l’Ateneu de Lavern es va rescatar el projector, el qual durant més de 40 anys va quedar tancat en la antiga cabina de projecció. Després de 14 mesos de restauració i preparatius, la màquina tornarà a funcionar amb la idea de projectar periòdicament aquelles pel.lícules clàssiques que ens varen meravellar i que difícilment avui en dia es poden veure en un cinema amb el mateix caliu que mig segle enrere.

El Dorado i el Cinema Ateneu de Lavern (4)

Aquest acte també s’enmarca dins els actes de la Festa del Most de Lavern (Subirats) i prèviament a la primera sessió del recuperat Cinema Ateneu de Lavern, a les 13 hores, hi haurà el show en viu de la companyia teatral de Lavern ‘En Obres’ ambientat en la pel.lícula i se servirà un pica-pica a càrrec de noies Can-can. Cal esmentar també que l’entrada serà de 2 Euros per persona i inclou el dret a un refresc al Cafè de Lavern. Cal tenir en compte que hi haurà dos entreactes a la sessió, indispensable en un cinema com els d’abans!

El Dorado i el Cinema Ateneu de Lavern (5)