El millor pianista italià de jazz, aquest dissabte al Festival de Música a les Vinyes

18 Jul El millor pianista italià de jazz, aquest dissabte al Festival de Música a les Vinyes

Enrico Pieranunzi

Aquest dissabte a Torre-Ramona (Subirats), a les 10 de la nit, se celebrarà el segon concert del IX Festival de Música a les Vinyes. El pianista i compositor italià Enrico Pieranunzi és considerat un dels més grans pianistes de l’escena jazzística mundial i el més important del seu país. És arquitecte de ritmes i harmonies que combinen la música clàssica amb improvisacions jazzístiques amb un so mediterrani i amb molt de swing, sense perdre mai l’expressivitat. Oferirà al nostre país el seu darrer treball on interpreta a piano temes de jazz basats en obres d’autors de música clàssica com Bach, Händel i Scarlatti. Pieranunzi té més de 70 CD al seu nom, a piano sol, duos, trios i altres formacions. Va entrar al món del jazz de la mà del seu pare i dels grans del jazz com Chet Baker, Johnny Griffin, Lee Konitz, Charlie Haden, Paul Motian, Marc Johnson i Joey Baron. Músic de formació clàssica, s’ha declarat admirador de la música ibèrica d’Albeniz, Falla i Granados per la seva carga emocional i poètica. La crítica especialitzada diu d’Enrico Pieranunzi que és un pianista molt líric, amb un swing enèrgic i fresc que al mateix temps no perd mai la seva capacitat poètica.

IX Festival de Música a les Vinyes, 1r Concert

El primer concert del Festival de Música a les Vinyes, celebrat dissabte passat, va entusiasmar els més de 350 espectadors que van assistir al recinte medieval de Torre-ramona (Subirats). El duet de pianos “Tête à Tête” entre l’holandès Bert van den Brink i el català Ignasi Terraza, tots dos pianistes invidents, va encisar el públic des del primer minut, envoltats d’un espai singular i meravellós. Va ser un “cara a cara” ple de creativitat, elegància i ritme, on les versions dels standards i temes originals van confluir en un discurs farcit de mil i un matisos provocat per l’estil propi de tots dos pianistes. El maridatge de Cava i Préssec d’Ordal, un “Música a les Vinyes” amb trossets de préssecs d’Ordal servits directament dins la copa de cava i introduït al festival de l’any passat, va tornar a agradar molt als assistents i va significar un excel.lent final de la vetllada. Aquest concert ha estat el que més públic ha registrat en la història del festival, exceptuant l’actuació de Maria del Mar Bonet i Manel Camp que va esgotar totes les localitats l’any passat.

Díptic IX Festival de Música a les Vinyes 2011

El Patronat de Turisme de Subirats organitza el Festival de Música a les Vinyes amb la col.laboració de l’Ajuntament de Subirats, Diputació de Barcelona, Productors de Vi i Cava de Subirats, Associació de Productors del Préssec d’Ordal, Confraria del Cava de Sant Sadurní i Família Bori De Fortuny.

AMB EL PATROCINI D’ABERTIS AUTOPISTAS

Abertis Autopistas

VENDA D’ENTRADES

A internet:

Als següents punts de venda del Penedès:

Discostar (Vilafranca del Penedès)

Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Vilafranca del Penedès)

Oficina de Turisme de Sant Sadurní d’Anoia

Centre d’Interpretació del Castell de Gelida

Oficina de Turisme de Subirats

Museu d’Esperanto de Subirats

i el mateix dia al Festival, amb una hora d’antelació i fins 15 minuts abans de l’inici dels concerts, en el cas d’haver-hi localitats disponibles.